svetvomne.sk

Šošovicovo - zemiakový prívarok

    

Omáčka - prívarok zo šošovice a zemiakov.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cukor kryštálový1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%250mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
ocot-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda1.5litra
zemiaky300gramov
šošovica150gramov

1. 

šošovica 150 gramov  voda 1.5 litra  zemiaky 300 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Šošovicu preberieme a odstránime z nej nečistoty. Na sitku ju pod tečúcou vodou prepláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a varíme cca 45 minút. Pridáme očistené, umyté a nakrájané zemiaky a soľ. Varíme do zmäknutia zemiakov.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  múka hladká 2 polievkové lyžice  ocot  soľ  cukor kryštálový 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku vlejeme do šošovice so zemiakmi a za stáleho miešania uvedieme do varu. Ak máme radi prívarok kyslejší môžeme pridať ocot. Podľa chuti tiež dosolíme, trošku môžeme prisladiť.

3. 

Podávame s fašírkou, prípadne opečenou klobáskou či párkom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť