Biela fazuľová omáčka s párkom
Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.
recept,fotorecept,fazuľa veľká biela (maslová),zemiaky,smotana sladká na varenie,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cukor kryštálový | 1 | čajová lyžička | |
fazuľa veľká biela (maslová) | 300 | gramov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
ocot | 2 | polievkové lyžice | |
párky bravčové | - | ||
smotana sladká na varenie | 500 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 0 | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
fazuľa veľká biela (maslová) 300 gramov • voda • voda 1 liter
Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú a fazuľu do mäkka uvaríme.
2.
zemiaky 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • bobkový list 3 kusy • voda
Do uvarenej fazule pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, cukor a bobkový list. Dolejeme vodu zarovno fazule a zemiakov. Všetko spolu varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú.
3.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 50 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ
V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Prevaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.
4.
Párky na koncoch a po dĺžke jemne nakrojíme. Na panvici s trochou oleja ich zo všetkých strán opečieme.
Dobrú chuť!