svetvomne.sk

Biela fazuľová omáčka s párkom

     

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Bobkový list3kusy
Cukor kryštálový1čajová lyžička
Fazuľa veľká biela (maslová)300gramov
Múka hladká50gramov
Ocot2polievkové lyžice
Párky bravčové
Smotana sladká na varenie500mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Soľ
Voda
Voda1liter
Zemiaky500gramov

1. 

fazuľa veľká biela (maslová) 300 g  voda  voda 1 l

Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú a fazuľu do mäkka uvaríme.

2. 

zemiaky 500 g  soľ 1.5 ČL  cukor kryštálový 1 ČL  bobkový list 3 ks  voda

Do uvarenej fazule pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, cukor a bobkový list. Dolejeme vodu zarovno fazule a zemiakov. Všetko spolu varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú.

3. 

smotana sladká na varenie 500 ml  múka hladká 50 g  ocot 2 PL  soľ

V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Prevaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.

4. 

párky bravčové

Párky na koncoch a po dĺžke jemne nakrojíme. Na panvici s trochou oleja ich zo všetkých strán opečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť