svetvomne.sk

Biela fazuľová omáčka s párkom

    

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bobkový list3kusy
cukor kryštálový1čajová lyžička
fazuľa veľká biela (maslová)300gramov
múka hladká50gramov
ocot2polievkové lyžice
párky bravčové-
smotana sladká na varenie500mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-
voda0
voda1liter
zemiaky500gramov

1. 

fazuľa veľká biela (maslová) 300 gramov  voda  voda 1 liter

Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú a fazuľu do mäkka uvaríme.

2. 

zemiaky 500 gramov  soľ 1.5 čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  bobkový list 3 kusy  voda

Do uvarenej fazule pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, cukor a bobkový list. Dolejeme vodu zarovno fazule a zemiakov. Všetko spolu varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú.

3. 

smotana sladká na varenie 500 mililitrov  múka hladká 50 gramov  ocot 2 polievkové lyžice  soľ

V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Prevaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.

4. 

párky bravčové

Párky na koncoch a po dĺžke jemne nakrojíme. Na panvici s trochou oleja ich zo všetkých strán opečieme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť