Biela fazuľová omáčka s párkom

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.
recept,fotorecept,fazuľa veľká biela (maslová),zemiaky,smotana sladká na varenie,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 ?? | kusy kcal | |
cukor kryštálový | 1 21 | čajová lyžička kcal | |
fazuľa veľká biela (maslová) | 300 1014 | gramov kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
ocot | 2 13 | polievkové lyžice kcal | |
párky bravčové | 0 ?? | kcal | |
smotana sladká na varenie | 500 800 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 0 | liter kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept
1.
fazuľa veľká biela (maslová) 300 gramov • voda • voda 1 liter
Fazuľu deň vopred namočíme do vody. Potom vodu zlejeme, prilejeme čerstvú a fazuľu do mäkka uvaríme.

2.
zemiaky 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cukor kryštálový 1 čajová lyžička • bobkový list 3 kusy • voda
Do uvarenej fazule pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, cukor a bobkový list. Dolejeme vodu zarovno fazule a zemiakov. Všetko spolu varíme 15 minút, kým zemiaky zmäknú.

3.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • múka hladká 50 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ
V smotane rozmiešame múku a prilejeme ju do hrnca s fazuľou a zemiakmi. Prevaríme do zhustnutia. Odstavíme z ohňa a primiešame ocot. Podľa chuti dosolíme.

4.
Párky na koncoch a po dĺžke jemne nakrojíme. Na panvici s trochou oleja ich zo všetkých strán opečieme.

Dobrú chuť!