svetvomne.sk

Morčací paprikáš

    

Paprikáš z dusených morčacích pŕs na lahodnej sladkej smotane je vhodný k haluškám, ale aj k cestovinám či ryži. Je to klasické a efektné nenáročné jedlo.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
morčacie prsia850gramov
múka hladká1polievková lyžica
olej repkový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ¾čajovej lyžičky
voda1liter

1. 

olej repkový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

2. 

morčacie prsia 850 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda 1 liter

Morčacie mäso si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Za občasného premiešania sa nám zatiahne do biela. Ochutíme mletým korením a červenou paprikou. Zalejeme vodou a varíme do mäkka cca 50 minút.

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica  soľ ¾ čajovej lyžičky

Múku rozmiešame dohladka v smotane a za stáleho miešania to pomaly prilejeme k uvarenému mäsu. Privedieme k miernemu varu a odstavíme vypneme ohrev. Dochutíme soľou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť