RECEPTY

Morčací paprikáš

Morčací paprikáš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Paprikáš z dusených morčacích pŕs na lahodnej sladkej smotane je vhodný k haluškám, ale aj k cestovinám či ryži. Je to klasické a efektné nenáročné jedlo.

recept,fotorecept,morčacie prsia,paprika červená mletá,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Morčacie mäso

Morčacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Hmotnosť porcie

363 g

Energia porcie

333 kcal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

korenie čierne mleté

¼

5

čajovej lyžičky

kcal

morčacie prsia

850

740

gramov

kcal

múka hladká

1

53

polievková lyžica

kcal

olej repkový

3

405

polievkové lyžice

kcal

paprika červená mletá

1

16

čajová lyžička

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

soľ

¾

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

olej repkový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a...

2. 

morčacie prsia 850 gramov  korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička  voda 1 liter

Morčacie mäso si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Za občasného premiešania sa nám zatiahne do biela. Ochutíme mletým korením a červenou paprikou. Zalejeme vodou a varíme do mäkka cca 50 minút.

Morčacie mäso si nakrájame na kocky a pridáme...

3. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  múka hladká 1 polievková lyžica  soľ ¾ čajovej lyžičky

Múku rozmiešame dohladka v smotane a za stáleho miešania to pomaly prilejeme k uvarenému mäsu. Privedieme k miernemu varu a odstavíme vypneme ohrev. Dochutíme soľou.

Múku rozmiešame dohladka v smotane a za stáleho...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť