svetvomne.sk

Grilované morčacie v cesnakovej marináde

     

Chutné, jemné grilované mäsko, ktoré najlepšie chutí so zeleninovým šalátom. Zvlášť dávame do pozornosti Kapustový šalát s čedarom, Kapustový šalát Coleslaw a Zelerový fit šalát. Spoľahlivé recepty na ich prípravu hľadajte v našom receptári.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak4strúčiky
Korenie majorán sušený1.5čajovej lyžičky
Med1polievková lyžica
Morčacie prsia1kilogram
Ocot balzamikový2čajové lyžičky
Olej olivový6polievkových lyžíc
Soľ1čajová lyžička
Sójová omáčka2polievkové lyžice
Kapustový šalát coleslaw
Kapustový šalát s čedarom
Zelerový fit šalát

1. 

cesnak 4 strúčiky

Cesnak ošúpeme a najemno nasekáme.

2. 

olej olivový 6 PL  sójová omáčka 2 PL  soľ 1 ČL  korenie majorán sušený 1.5 ČL  med 1 PL  ocot balzamikový 2 ČL

Cesnak vložíme do misky, postupne pridávame uvedené ingrediencie a dobre vymiešame.

3. 

morčacie prsia 1 kg

Morčacie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne asi 1 cm hrubé.

4. 

Rezne zľahka naklepeme.

5. 

Každý rezeň potrieme z oboch strán marinádou.

6. 

Rezne ukladáme do misky, nakoniec na ne vylejeme zvyšnú marinádu, uzatvoríme a necháme v chlade marinovať. Najlepšie, keď sa odležia cez celú noc.

7. 

Rozpálime gril s dreveným uhlím a na grilovacej tácke (odporúčame kovovu) grilujeme z jednej...

8. 

...a z druhej strany. Negrilujeme dlho, aby mäso zostalo šťavnaté a nevysušilo sa.

9. 

Kapustový šalát Coleslaw recept  Kapustový šalát s čedarom recept  Zelerový fit šalát recept

Veľa ďalších skvelých šalátov, vhodných ku gilovanému mäsu nájdete na našom webe.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť