svetvomne.sk

Kapustový šalát s čedarom

     

Obľúbený Coleslaw šalát, pripravený z chutnej chrumkavej mladej kapusty, so skvelou chuťou syra Cheddar. Je to tá najlepšia príloha ku grilovaným morčacím rezníkom.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cibuľa50gramov
Cukor kryštálový20gramov
Kapusta hlávková biela skorá600gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Majonéza100gramov
Mrkva200gramov
Ocot balzamikový2polievkové lyžice
Smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
Soľ1čajová lyžička
Syr cheddar150gramov
Zeler150gramov

1. 

kapusta hlávková biela skorá 600 g

Kapustu očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Postrúhame nahrubo na strúhadle, alebo najemno pokrájame.

2. 

soľ 1 ČL

Kapustu vložíme do misy, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom ju zľahka pomačkáme a ak pustila veľa vody, tak ju čiastočne zlejeme.

3. 

mrkva 200 g

Ošúpeme mrkvu, umyjeme a nahrubo postrúhame.

4. 

zeler 150 g

Ošúpeme zeler, umyjeme a postrúhame najemno.

5. 

cibuľa 50 g

Cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame.

6. 

cukor kryštálový 20 g  korenie čierne mleté ½ ČL  ocot balzamikový 2 PL

Zeleninu pridáme ku kapuste, prisypeme trochu cukru, korenie a pridáme ocot. Premiešame.

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 g  majonéza 100 g

Pridáme kyslú smotanu a trochu majonézy. Premiešame.

8. 

syr Cheddar 150 g

Syr nahrubo postrúhame a vmiešame do šalátu.

9. 

Šalát necháme, najlepšie cez noc, odležať v chladničke.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť