Kapustový šalát s čedarom
Obľúbený Coleslaw šalát, pripravený z chutnej chrumkavej mladej kapusty, so skvelou chuťou syra Cheddar. Je to tá najlepšia príloha ku grilovaným morčacím rezníkom.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela skorá,syr Cheddar,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
kapusta hlávková biela skorá | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
majonéza | 100 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
ocot balzamikový | 2 | polievkové lyžice | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Cheddar | 150 | gramov | |
zeler | 150 | gramov |
Recept
1.
kapusta hlávková biela skorá 600 gramov
Kapustu očistíme, umyjeme a necháme odkvapkať. Postrúhame nahrubo na strúhadle, alebo najemno pokrájame.
2.
soľ 1 čajová lyžička
Kapustu vložíme do misy, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom ju zľahka pomačkáme a ak pustila veľa vody, tak ju čiastočne zlejeme.
6.
cukor kryštálový 20 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • ocot balzamikový 2 polievkové lyžice
Zeleninu pridáme ku kapuste, prisypeme trochu cukru, korenie a pridáme ocot. Premiešame.
7.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • majonéza 100 gramov
Pridáme kyslú smotanu a trochu majonézy. Premiešame.
9.
Šalát necháme, najlepšie cez noc, odležať v chladničke.
Dobrú chuť!