Morčacia roláda so špenátom a praženicou

Veľmi chutná mäsová roláda, ktorá upúta svojou farebnosťou a bude sa vynímať na vašom veľkonočnom stole.
recept,fotorecept,vajce slepačie,morčacie prsia,špenát čerstvý listový,Morčacie mäso,Veľkonočné,Bezlepkové
Morčacie mäso
Kuchtil
Počet porcií
16
Hmotnosť porcie
91 g
Energia porcie
93 kcal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
maslo | 1 111 | polievková lyžica kcal | |
morčacie prsia | 1 870 | kilogram kcal | |
paprika kápia čerstvá | 80 24 | gramov kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1.75 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal | |
špenát čerstvý listový | 60 20 | gramov kcal |
Recept


3.
...a uvaríme praženicu.


5.
...a pokrájame na čo najväčšie pláty (najlepšie proti vláknu), asi 0,8 cm hrubé.

6.
Mäso nakepeme natenko, ale tak, aby sme ho neroztrhali.

7.
soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Mäso rozložíme na papier na pečenie na veľkosť 30x30 cm, posypeme soľou a paprikou. Pod mäso si môžeme pripraviť kuchárske nite, ktorými budeme roládu viazať.

8.
špenát čerstvý listový 60 gramov • paprika kápia čerstvá 80 gramov
Umyjeme špenát, očistíme papriku a pokrájame ju na dlhé prúžky. Na mäso rozložíme špenát. Na strane ku ktorej budeme roládu stáčať necháme asi 5 cm voľný okraj. Na špenát rozložíme miešané vajíčka a na okraj, odkiaľ začneme roládu stáčať, položíme papriku.

9.
Roládu zavinieme...

10.
...a spevníme kuchárskou niťou.

11.
Roládu preložíme na vymastený pekáč, potrieme olejom, osolíme a posypeme paprikou. Do pekáča nalejeme trochu vody. Zakryjeme a pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Potom odokryjeme, polejeme výpekom a necháme odkrytú 10 minút zapiecť.

12.
Po upečení odstránime nite. Teplú roládu krájame, ak ju chceme ihneď podávať. Pri podávaní na studeno ju krájame až keď úplne vychladne.

Dobrú chuť!