svetvomne.sk

Morčacia roláda so špenátom a praženicou

Morčacia roláda so špenátom a praženicou

    

Veľmi chutná mäsová roláda, ktorá upúta svojou farebnosťou a bude sa vynímať na vašom veľkonočnom stole.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

maslo 1 polievková lyžica

V panvici rozpustíme maslo,...

2. 

vajce slepačie 5 kusov  soľ ¾ čajovej lyžičky

...pridáme vajcia, soľ, miešame...

3. 

...a uvaríme praženicu.

4. 

morčacie prsia 1 kilogram

Morčacie prsia umyjeme...

5. 

...a pokrájame na čo najväčšie pláty (najlepšie proti vláknu), asi 0,8 cm hrubé.

6. 

Mäso nakepeme natenko, ale tak, aby sme ho neroztrhali.

7. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Mäso rozložíme na papier na pečenie na veľkosť 30x30 cm, posypeme soľou a paprikou. Pod mäso si môžeme pripraviť kuchárske nite, ktorými budeme roládu viazať.

8. 

špenát čerstvý listový 60 gramov  paprika kápia čerstvá 80 gramov

Umyjeme špenát, očistíme papriku a pokrájame ju na dlhé prúžky. Na mäso rozložíme špenát. Na strane ku ktorej budeme roládu stáčať necháme asi 5 cm voľný okraj. Na špenát rozložíme miešané vajíčka a na okraj, odkiaľ začneme roládu stáčať, položíme papriku.

9. 

Roládu zavinieme...

10. 

...a spevníme kuchárskou niťou.

11. 

Roládu preložíme na vymastený pekáč, potrieme olejom, osolíme a posypeme paprikou. Do pekáča nalejeme trochu vody. Zakryjeme a pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Potom odokryjeme, polejeme výpekom a necháme odkrytú 10 minút zapiecť.

12. 

Po upečení odstránime nite. Teplú roládu krájame, ak ju chceme ihneď podávať. Pri podávaní na studeno ju krájame až keď úplne vychladne.

Dobrú chuť!

maslo1polievková lyžica
morčacie prsia1kilogram
paprika kápia čerstvá80gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1.75čajovej lyžičky
vajce slepačie5kusov
špenát čerstvý listový60gramov

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť