svetvomne.sk

Morčacia roláda so špenátom a praženicou

    

Veľmi chutná mäsová roláda, ktorá upúta svojou farebnosťou a bude sa vynímať na vašom veľkonočnom stole.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
maslo1polievková lyžica
morčacie prsia1kilogram
paprika kápia čerstvá80gramov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1.75čajovej lyžičky
vajce slepačie5kusov
špenát čerstvý listový60gramov

1. 

maslo 1 polievková lyžica

V panvici rozpustíme maslo,...

2. 

vajce slepačie 5 kusov  soľ ¾ čajovej lyžičky

...pridáme vajcia, soľ, miešame...

3. 

...a uvaríme praženicu.

4. 

morčacie prsia 1 kilogram

Morčacie prsia umyjeme...

5. 

...a pokrájame na čo najväčšie pláty (najlepšie proti vláknu), asi 0,8 cm hrubé.

6. 

Mäso nakepeme natenko, ale tak, aby sme ho neroztrhali.

7. 

soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Mäso rozložíme na papier na pečenie na veľkosť 30x30 cm, posypeme soľou a paprikou. Pod mäso si môžeme pripraviť kuchárske nite, ktorými budeme roládu viazať.

8. 

špenát čerstvý listový 60 gramov  paprika kápia čerstvá 80 gramov

Umyjeme špenát, očistíme papriku a pokrájame ju na dlhé prúžky. Na mäso rozložíme špenát. Na strane ku ktorej budeme roládu stáčať necháme asi 5 cm voľný okraj. Na špenát rozložíme miešané vajíčka a na okraj, odkiaľ začneme roládu stáčať, položíme papriku.

9. 

Roládu zavinieme...

10. 

...a spevníme kuchárskou niťou.

11. 

Roládu preložíme na vymastený pekáč, potrieme olejom, osolíme a posypeme paprikou. Do pekáča nalejeme trochu vody. Zakryjeme a pečieme 30 minút pri teplote 180°C. Potom odokryjeme, polejeme výpekom a necháme odkrytú 10 minút zapiecť.

12. 

Po upečení odstránime nite. Teplú roládu krájame, ak ju chceme ihneď podávať. Pri podávaní na studeno ju krájame až keď úplne vychladne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť