svetvomne.sk

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

    

Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Halušky recept-
cesnak medvedí100gramov
cibuľa100gramov
jogurt biely 3,5% tuku200gramov
korenie koriander mletý¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
korenie rasca mletá¼čajovej lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%600mililitrov
morčacie prsia600gramov
múka hladká25gramov
olej repkový4polievkové lyžice
paprika červená mletá½čajovej lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
voda100mililitrov
zázvor mletý¼čajovej lyžičky

1. 

morčacie prsia 600 gramov

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kocky.

2. 

cibuľa 100 gramov  olej repkový 4 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

3. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  zázvor mletý ¼ čajovej lyžičky  paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky  korenie koriander mletý ¼ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky  voda 100 mililitrov

K cibuli pridáme mäso. Keď sa mäso zatiahne prisypeme soľ, koreniny, podlejeme vodou a pod pokrievkou 20 minút dusíme.

4. 

jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 600 mililitrov  múka hladká 25 gramov

Jogurt rozmiešame s mliekom a múkou.

5. 

Zátrepku prilejeme k mäsu a uvaríme do zhustnutia.

6. 

cesnak medvedí 100 gramov

Cesnak umyjeme...

7. 

...a nadrobno nasekáme.

8. 

Cesnak prisypeme k mäsu v omáčke,...

9. 

...premiešame a prehrejeme.

10. 

Halušky recept

Podávame s haluškami alebo s cestovinou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť