Slané krekry s medvedím cesnakom

Chrumkavé pikantné krekry k poháru chladeného vínka.
recept,fotorecept,cesnak medvedí,Slané chuťovky,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Slané chuťovky
Kuchtil
Počet porcií
35
Hmotnosť porcie
16 g
Energia porcie
51 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
olej olivový | 100 879 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
voda | 100 0 | mililitrov kcal |
Recept
1.
cesnak medvedí 100 gramov • olej olivový 100 mililitrov • voda 100 mililitrov
V teplej vode zmiešanej s olejom rozmixujeme ponorným mixérom cesnak.

2.
múka hladká 250 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou.

3.
Cesnakové pesto primiešame do múky a vypracujeme cesto.

4.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý 5 mm. Pokrájame na malé obdĺžniky. Krekry poukladáme na plech s papierom na pečenie.

5.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!