Hummus

Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.
recept,fotorecept,cícer sušený,Slané chuťovky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 ?? | polievková lyžica kcal | |
cícer sušený | 200 ?? | gramov kcal | |
korenie biele mleté | ¼ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tahini | 2 ?? | polievkové lyžice kcal | |
voda | 200 442 | mililitrov kcal |
Recept

2.
Na druhý deň ho prepláchneme studenou vodou a dáme mierne variť cca 50 minút.

3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Vychladený uvarený cícer dôkladne rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Podľa potreby pridáme postupne toľko studenej vody, aby sme získali kašovitú konzistenciu.
4.
tahini 2 polievkové lyžice
Na záver primixujeme tahini. Nevadí ak je konzistencia príliš tekutá, pri zohrievaní sa časť vody odparí a hummus zhustne.

5.
Servírujeme na veľa rôznych spôsobov. Napríklad pokvapkaný olejom a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávať s uvareným celým cícerom, dusenou zeleninou, či mäsom a pod. Chutný je s arabským chlebom.

Dobrú chuť!