svetvomne.sk

Hummus

    

Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
citrónová šťava1polievková lyžica
cícer sušený200gramov
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
tahini2polievkové lyžice
voda200mililitrov

1. 

cícer sušený 200 gramov  voda 200 mililitrov

Cícer na noc namočíme do vody.

2. 

Na druhý deň ho prepláchneme studenou vodou a dáme mierne variť cca 50 minút.

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  citrónová šťava 1 polievková lyžica

Vychladený uvarený cícer dôkladne rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Podľa potreby pridáme postupne toľko studenej vody, aby sme získali kašovitú konzistenciu.

4. 

tahini 2 polievkové lyžice

Na záver primixujeme tahini. Nevadí ak je konzistencia príliš tekutá, pri zohrievaní sa časť vody odparí a hummus zhustne.

5. 

Servírujeme na veľa rôznych spôsobov. Napríklad pokvapkaný olejom a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávať s uvareným celým cícerom, dusenou zeleninou, či mäsom a pod. Chutný je s arabským chlebom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť