Hummus
Výborné jedlo z cíceru, ktoré je neodmysliteľnou súčasťou kuchyne stredného východu.
recept,fotorecept,cícer sušený,Slané chuťovky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 1 | polievková lyžica | |
cícer sušený | 200 | gramov | |
korenie biele mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
tahini | 2 | polievkové lyžice | |
voda | 200 | mililitrov |
Recept
2.
Na druhý deň ho prepláchneme studenou vodou a dáme mierne variť cca 50 minút.
3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky • citrónová šťava 1 polievková lyžica
Vychladený uvarený cícer dôkladne rozmixujeme s citrónovou šťavou, soľou a korením. Podľa potreby pridáme postupne toľko studenej vody, aby sme získali kašovitú konzistenciu.
4.
tahini 2 polievkové lyžice
Na záver primixujeme tahini. Nevadí ak je konzistencia príliš tekutá, pri zohrievaní sa časť vody odparí a hummus zhustne.
5.
Servírujeme na veľa rôznych spôsobov. Napríklad pokvapkaný olejom a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávať s uvareným celým cícerom, dusenou zeleninou, či mäsom a pod. Chutný je s arabským chlebom.
Dobrú chuť!