svetvomne.sk

Utopenci narýchlo

     

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa250gramov
Horčica plnotučná4polievkové lyžice
Kečup6polievkových lyžíc
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Ocot4polievkové lyžice
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ½čajovej lyžičky
Voda12polievkových lyžíc
Worcestrová omáčka6polievkových lyžíc
Špekačky350gramov

1. 

cibuľa 250 g  špekačky 350 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na polkolieska. Špekačky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a na koncoch jemne nakrojíme.

2. 

voda 12 PL  ocot 4 PL  horčica plnotučná 4 PL  kečup 6 PL  worcestrová omáčka 6 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Z vody, octu, horčice, kečupu, worcestrovej omáčky, soli, korenia a papriky uvaríme nálev.

3. 

Do zaváracieho pohára o objeme cca 1 liter, alebo do dvoch menších, naukladáme striedavo špekačky a cibuľu. Jemne obsah stlačíme.

4. 

Cibuľu a špekačky zalejeme v pohári vychladeným nálevom, uzavrieme a uložíme do chladničky. Na druhý deň môžeme konzumovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť