svetvomne.sk

Utopenci narýchlo

    

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa250gramov
horčica plnotučná4polievkové lyžice
kečup6polievkových lyžíc
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
ocot4polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ½čajovej lyžičky
voda12polievkových lyžíc
worcestrová omáčka6polievkových lyžíc
špekačky350gramov

1. 

cibuľa 250 gramov  špekačky 350 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame na polkolieska. Špekačky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a na koncoch jemne nakrojíme.

2. 

voda 12 polievkových lyžíc  ocot 4 polievkové lyžice  horčica plnotučná 4 polievkové lyžice  kečup 6 polievkových lyžíc  worcestrová omáčka 6 polievkových lyžíc  soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

Z vody, octu, horčice, kečupu, worcestrovej omáčky, soli, korenia a papriky uvaríme nálev.

3. 

Do zaváracieho pohára o objeme cca 1 liter, alebo do dvoch menších, naukladáme striedavo špekačky a cibuľu. Jemne obsah stlačíme.

4. 

Cibuľu a špekačky zalejeme v pohári vychladeným nálevom, uzavrieme a uložíme do chladničky. Na druhý deň môžeme konzumovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť