svetvomne.sk

Šunka s chrenom v huspenine

     

Predjedlo vhodné počas hostín v zimných mesiacoch.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. Príprava huspeninového vývaru

bravčové koleno 1 ks  bravčové paprčky 2 ks  voda 2 l

Bravčové koleno a bravčové paprčky varíme 2 hodiny v mierne osolenej vode.

Príprava huspeninového vývaru

2. Príprava chrenovej plnky

syr tavený 60 g  chren sterilizovaný 2 ČL

Syr vymiešame s chrenom.

Príprava chrenovej plnky

3. Plnenie šunky a príprava vajec

šunka bravčová 100 g  vajce slepačie 2 ks

Šesť plátkov šunky plníme pripravenou plnkou a zvinieme do roládky. Vajcia uvaríme natvrdo a po vychladnutí ich nakrájame na kolieska.

Plnenie šunky a príprava vajec

4. Uloženie ingrediencií do misiek

olivy s papričkou

Na dno plytkých sklených misiek uložíme rolku plnenej šunky, pridáme 2 kolieska vajca a olivy.

Uloženie ingrediencií do misiek

5. 

Do misiek nalejeme primerané množstvo vývaru a v chlade necháme 12 hodín stuhnúť.

6. Podávame

Každú misku tesne pred podávaním opatrne vyklopíme na tanier. Servírujeme s chlebom.

Podávame

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť