svetvomne.sk

Morčacie soté so zelerom a šampiňónmi

Morčacie soté so zelerom a šampiňónmi

    

Niekto zeler obľubuje, niekto nie. V tejto skvelej kombinácii zachutí všetkým.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

morčacie prsia 600 gramov

Morčacia mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

2. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.

3. 

zeler 250 gramov

Zeler očistíme, umyjeme, nahrubo postrúhame...

4. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

...a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme koreniny.

5. 

Premiešame a chvíľu opekáme.

6. 

Pridáme mäso...

7. 

...podlejeme vodou zarovno ingrediencií. Dusíme 20 minút pod pokrievkou. Občas premiešame.

8. 

šampiňóny 150 gramov

Do panvice pridáme očistené, umyté a pokrájané šampiňóny. 10 minút všetko spolu dusíme.

9. 

škrob kukuričný 1 čajová lyžička  voda 100 mililitrov

Nakoniec jemne zahustíme kukuričným škrobom, alebo lyžičkou hladkej múky rozmiešanej v troche vody. Prevaríme. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť!

cibuľa80gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
morčacie prsia600gramov
olej slnečnicový3polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1.5čajovej lyžičky
voda100mililitrov
zeler250gramov
šampiňóny150gramov
škrob kukuričný1čajová lyžička

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť