Morčacie soté so zelerom a šampiňónmi
Niekto zeler obľubuje, niekto nie. V tejto skvelej kombinácii zachutí všetkým.
recept,fotorecept,morčacie prsia,zeler,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
morčacie prsia | 600 | gramov | |
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov | |
zeler | 250 | gramov | |
šampiňóny | 150 | gramov | |
škrob kukuričný | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
cibuľa 80 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
4.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
...a pridáme k cibuli. Osolíme a pridáme koreniny.
5.
Premiešame a chvíľu opekáme.
6.
Pridáme mäso...
7.
...podlejeme vodou zarovno ingrediencií. Dusíme 20 minút pod pokrievkou. Občas premiešame.
8.
šampiňóny 150 gramov
Do panvice pridáme očistené, umyté a pokrájané šampiňóny. 10 minút všetko spolu dusíme.
9.
škrob kukuričný 1 čajová lyžička • voda 100 mililitrov
Nakoniec jemne zahustíme kukuričným škrobom, alebo lyžičkou hladkej múky rozmiešanej v troche vody. Prevaríme. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!