Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou
Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.
recept,fotorecept,ryža,morčacie prsia,kapusta červená sterilizovaná,bravčové mleté mäso,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 200 | gramov | |
kapusta červená sterilizovaná | 150 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
morčacie prsia | 500 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | - | ||
ryža | 100 | gramov | |
soľ | 0 | ||
voda | 200 | mililitrov |
Recept
1.
ryža 100 gramov • morčacie prsia 500 gramov • kapusta červená sterilizovaná 150 gramov • bravčové mleté mäso 200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ
Ryžu uvaríme v slanej vode, necháme ju vychladnúť. Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na čo najväčšie plátky, ktoré jemne naklepeme. Poukladáme ich na pracovnú dosku tak, aby sa nám čiastočne po plátoch prekrývali a vytvorili celistvý plát mäsa. Na mäso rozložíme červenú kapustu, a do stredu vytvoríme val z mletého mäsa zmiešaného s ryžou a korením.
2.
paprika červená mletá • soľ • olej olivový 2 polievkové lyžice • voda 200 mililitrov
Pomocou kuchynských ihiel a nite pospájame okraje morčacieho mäsa a vytvoríme roládu či skôr mäsový val. Roládu preložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom, posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Podlejeme vodou. Pečieme zakrytú asi hodinu pri strednom stupni vo vopred rozohriatej rúre. Po upečení z rolády odstránime ihly a nite, necháme ju zakrytú do podávania.
3.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.
Dobrú chuť!