svetvomne.sk

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

    

Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové mleté mäso200gramov
kapusta červená sterilizovaná150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
morčacie prsia500gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá-
ryža100gramov
soľ0
voda200mililitrov

1. 

ryža 100 gramov  morčacie prsia 500 gramov  kapusta červená sterilizovaná 150 gramov  bravčové mleté mäso 200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ

Ryžu uvaríme v slanej vode, necháme ju vychladnúť. Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na čo najväčšie plátky, ktoré jemne naklepeme. Poukladáme ich na pracovnú dosku tak, aby sa nám čiastočne po plátoch prekrývali a vytvorili celistvý plát mäsa. Na mäso rozložíme červenú kapustu, a do stredu vytvoríme val z mletého mäsa zmiešaného s ryžou a korením.

2. 

paprika červená mletá  soľ  olej olivový 2 polievkové lyžice  voda 200 mililitrov

Pomocou kuchynských ihiel a nite pospájame okraje morčacieho mäsa a vytvoríme roládu či skôr mäsový val. Roládu preložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom, posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Podlejeme vodou. Pečieme zakrytú asi hodinu pri strednom stupni vo vopred rozohriatej rúre. Po upečení z rolády odstránime ihly a nite, necháme ju zakrytú do podávania.

3. 

Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť