svetvomne.sk

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

Morčacie prsia plnené mletým mäsom a ryžou

    

Mäsová roláda z morčacích pŕs plnená zmesou mletého mäsa a ryže.

recept,fotorecept,ryža,morčacie prsia,kapusta červená sterilizovaná,bravčové mleté mäso,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Morčacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

Recept

1. 

ryža 100 gramov  morčacie prsia 500 gramov  kapusta červená sterilizovaná 150 gramov  bravčové mleté mäso 200 gramov  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ

Ryžu uvaríme v slanej vode, necháme ju vychladnúť. Morčacie prsia umyjeme, pokrájame na čo najväčšie plátky, ktoré jemne naklepeme. Poukladáme ich na pracovnú dosku tak, aby sa nám čiastočne po plátoch prekrývali a vytvorili celistvý plát mäsa. Na mäso rozložíme červenú kapustu, a do stredu vytvoríme val z mletého mäsa zmiešaného s ryžou a korením.

2. 

paprika červená mletá  soľ  olej olivový 2 polievkové lyžice  voda 200 mililitrov

Pomocou kuchynských ihiel a nite pospájame okraje morčacieho mäsa a vytvoríme roládu či skôr mäsový val. Roládu preložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom, posypeme mletou červenou paprikou a soľou. Podlejeme vodou. Pečieme zakrytú asi hodinu pri strednom stupni vo vopred rozohriatej rúre. Po upečení z rolády odstránime ihly a nite, necháme ju zakrytú do podávania.

3. 

Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

Dobrú chuť!

Ingrediencie

bravčové mleté mäso200gramov
kapusta červená sterilizovaná150gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
morčacie prsia500gramov
olej olivový2polievkové lyžice
paprika červená mletá-
ryža100gramov
soľ0
voda200mililitrov

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť