Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.
recept,fotorecept,bravčové koleno,bravčové paprčky,Slané chuťovky,Fašiangy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 2 ?? | kusy kcal | |
bravčové paprčky | 3 ?? | kusy kcal | |
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | 3 0 | čajové lyžičky kcal | |
voda | 4 0 | litre kcal |
Recept
1.
bravčové koleno 2 kusy • bravčové paprčky 3 kusy
Bravčové paprčky a kolená dôkladne umyjeme. Odstránime z nich prípadné ochlpenie - oškrabaním ostrím nožom, prípadne čiastočným, malým orezaním, alebo opálením ochlpenej časti nad ohňom.

2.
voda 4 litre
Kolená a paprčky vložíme do hrnca a prilejeme studenú vodu. Pomaly uvedieme do varu a varíme 2 hodiny.

3.
cibuľa 1 kus • cesnak 6 strúčikov • soľ 3 čajové lyžičky
Po dvoch hodinách pridáme očistenú cibuľu, cesnak a soľ.

4.
Huspeninu ďalej pomaly varíme cca 4 hodiny.

5.
Vývar precedíme do hlbších nádob.

6.
Mäso necháme trochu vychladnúť.

7.
Potom mäso rozoberieme a vkladáme ho do vývaru.

8.
Huspeninu necháme v chlade dobre stuhnúť. Tuhne niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

9.
Pred podávaním môžeme zoškrabať zrazený tuk na povrchu huspeniny. Potom ju nakrájame a pri servírovaní kladieme spodnou časťou nahor.

Dobrú chuť!