svetvomne.sk

Tlačenka

     

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
Bravčové paprčky800gramov
Bravčové pliecko800gramov
Bravčový jazyk400gramov
Cesnak15strúčikov
Cibuľa1kus
Cibuľa
Korenie čierne celé1čajová lyžička
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Ocot
Soľ½čajovej lyžičky
Soľ
Voda

1. Príprava a varenie

bravčové paprčky 800 g  bravčový jazyk 400 g  bravčové pliecko 800 g  cibuľa 1 ks  cesnak 5 strúčikov  korenie čierne celé 1 ČL  voda

Dve paprčky dobre umyjeme, a odstránime z nich prípadné chlpaté časti. Umyjeme tiež jazyk a mäso. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Ingrediencie vložíme do hrnca, prilejeme vodu zarovno mäsa, pridáme soľ a korenie. Obsah hrnca pomaly varíme 1,5 hodiny.

Príprava a varenie

2. 

Po 1,5 hodine mäso a jazyk vyberieme a paprčky varíme ďalej až sa začnú rozpadať - cca 1 hodina.

3. Bravčový jazyk

Keď jazyk trochu vychladne ošúpeme mu kožu, odstránime prípadné kostičky a veľmi mäkké časti nachádzajúce sa pri koreni jazyka a pod jazykom.

Bravčový jazyk

4. 

Potom jazyk nakrájame na hrubšie plátky - asi dvojcentimetrové.

5. Bravčové mäso

Vychladené mäso tiež pokrájame na hrubšie kúsky. Jazyk a mäso vložíme do nádoby, zakryjeme aby neoschli, kým si pripravíme paprčkovú pastu.

Bravčové mäso

6. Paprčková pasta

Uvarené paprčky vyberieme z vývaru, necháme vychladiť a rozoberieme. Odstránime všetky kostičky a chrupavky.

Paprčková pasta

7. 

cesnak 10 strúčikov

Uvarené časti paprčiek vložíme spolu s cesnakom do kuchynského sekáčika a rozsekáme na kašu, prípadne ich môžeme pomlieť na mlynčeku na mäso.

8. Tlačenka

soľ ½ ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Paprčkovú pastu pridáme k pokrájanému mäsu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Tlačenka

9. 

Pridáme 3 malé naberačky vývaru a opäť premiešame. Podľa chuti a potreby môžeme ešte dosoliť.

10. 

Do šunkovaru vložíme vrecúško na tlačenku a do neho povkladáme tlačenkovú zmes.

11. 

Vrecúško uzavrieme a nasadíme prítlačný piest (súčasť šunkovaru), ktorý tlačenku stlačí. Ak nemáme šunkovar, môžeme zmes natlačiť do tlačenkového vrecúška, vrecúško uzavrieť a zaťažené uložiť do chladničky. V chladničke necháme tuhnúť 12 hodín.

12. 

Stuhnutú tlačenku vyberieme a odstránime vrecúško.

13. 

Krájame na plátky a podávame s chlebom a horčicou. Veľmi chutná je s cibuľou v octe.

14. Octová cibuľa

cibuľa  voda  ocot  soľ

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do misky. Prilejeme do polovice cibule vodu a podľa chuti pridáme ocot a soľ. Premiešame.

Octová cibuľa

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť