RECEPTY

Tlačenka

Tlačenka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

recept,fotorecept,bravčové paprčky,bravčový jazyk,bravčové pliecko,cesnak,Hlavné jedlá z mäsa,Chuťovky,Fašiangy,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hlavné jedlá z mäsa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové paprčky

800

2000

gramov

kcal

bravčové pliecko

800

2384

gramov

kcal

bravčový jazyk

400

660

gramov

kcal

cesnak

15

81

strúčikov

kcal

cibuľa

1

??

kus

kcal

cibuľa

0

??

kcal

korenie čierne celé

1

17

čajová lyžička

kcal

korenie čierne mleté

1

17

čajová lyžička

kcal

ocot

0

??

kcal

soľ

½

0

čajovej lyžičky

kcal

soľ

0

??

kcal

voda

0

??

kcal

 

Recept

1. Príprava a varenie

bravčové paprčky 800 gramov  bravčový jazyk 400 gramov  bravčové pliecko 800 gramov  cibuľa 1 kus  cesnak 5 strúčikov  korenie čierne celé 1 čajová lyžička  voda

Dve paprčky dobre umyjeme, a odstránime z nich prípadné chlpaté časti. Umyjeme tiež jazyk a mäso. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Ingrediencie vložíme do hrnca, prilejeme vodu zarovno mäsa, pridáme soľ a korenie. Obsah hrnca pomaly varíme 1,5 hodiny.

Dve paprčky dobre umyjeme, a odstránime z nich...

2. 

Po 1,5 hodine mäso a jazyk vyberieme a paprčky varíme ďalej až sa začnú rozpadať - cca 1 hodina.

Po 1,5 hodine mäso a jazyk vyberieme a paprčky...

3. Bravčový jazyk

Keď jazyk trochu vychladne ošúpeme mu kožu, odstránime prípadné kostičky a veľmi mäkké časti nachádzajúce sa pri koreni jazyka a pod jazykom.

Keď jazyk trochu vychladne ošúpeme mu kožu,...

4. 

Potom jazyk nakrájame na hrubšie plátky - asi dvojcentimetrové.

Potom jazyk nakrájame na hrubšie plátky - asi...

5. Bravčové mäso

Vychladené mäso tiež pokrájame na hrubšie kúsky. Jazyk a mäso vložíme do nádoby, zakryjeme aby neoschli, kým si pripravíme paprčkovú pastu.

Vychladené mäso tiež pokrájame na hrubšie...

6. Paprčková pasta

Uvarené paprčky vyberieme z vývaru, necháme vychladiť a rozoberieme. Odstránime všetky kostičky a chrupavky.

Uvarené paprčky vyberieme z vývaru, necháme...

7. 

cesnak 10 strúčikov

Uvarené časti paprčiek vložíme spolu s cesnakom do kuchynského sekáčika a rozsekáme na kašu, prípadne ich môžeme pomlieť na mlynčeku na mäso.

Uvarené časti paprčiek vložíme spolu s...

8. Tlačenka

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Paprčkovú pastu pridáme k pokrájanému mäsu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Paprčkovú pastu pridáme k pokrájanému mäsu,...

9. 

Pridáme 3 malé naberačky vývaru a opäť premiešame. Podľa chuti a potreby môžeme ešte dosoliť.

Pridáme 3 malé naberačky vývaru a opäť...

10. 

Do šunkovaru vložíme vrecúško na tlačenku a do neho povkladáme tlačenkovú zmes.

Do šunkovaru vložíme vrecúško na tlačenku a...

11. 

Vrecúško uzavrieme a nasadíme prítlačný piest (súčasť šunkovaru), ktorý tlačenku stlačí. Ak nemáme šunkovar, môžeme zmes natlačiť do tlačenkového vrecúška, vrecúško uzavrieť a zaťažené uložiť do chladničky. V chladničke necháme tuhnúť 12 hodín.

Vrecúško uzavrieme a nasadíme prítlačný...

12. 

Stuhnutú tlačenku vyberieme a odstránime vrecúško.

Stuhnutú tlačenku vyberieme a odstránime...

13. 

Krájame na plátky a podávame s chlebom a horčicou. Veľmi chutná je s cibuľou v octe.

Krájame na plátky a podávame s chlebom a...

14. Octová cibuľa

cibuľa  voda  ocot  soľ

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do misky. Prilejeme do polovice cibule vodu a podľa chuti pridáme ocot a soľ. Premiešame.

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť