svetvomne.sk

Tlačenka

    

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 
bravčové paprčky800gramov
bravčové pliecko800gramov
bravčový jazyk400gramov
cesnak15strúčikov
cibuľa1kus
cibuľa-
korenie čierne celé1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
ocot-
soľ½čajovej lyžičky
soľ-
voda0

1. Príprava a varenie

bravčové paprčky 800 gramov  bravčový jazyk 400 gramov  bravčové pliecko 800 gramov  cibuľa 1 kus  cesnak 5 strúčikov  korenie čierne celé 1 čajová lyžička  voda

Dve paprčky dobre umyjeme, a odstránime z nich prípadné chlpaté časti. Umyjeme tiež jazyk a mäso. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Ingrediencie vložíme do hrnca, prilejeme vodu zarovno mäsa, pridáme soľ a korenie. Obsah hrnca pomaly varíme 1,5 hodiny.

Príprava a varenie

2. 

Po 1,5 hodine mäso a jazyk vyberieme a paprčky varíme ďalej až sa začnú rozpadať - cca 1 hodina.

3. Bravčový jazyk

Keď jazyk trochu vychladne ošúpeme mu kožu, odstránime prípadné kostičky a veľmi mäkké časti nachádzajúce sa pri koreni jazyka a pod jazykom.

Bravčový jazyk

4. 

Potom jazyk nakrájame na hrubšie plátky - asi dvojcentimetrové.

5. Bravčové mäso

Vychladené mäso tiež pokrájame na hrubšie kúsky. Jazyk a mäso vložíme do nádoby, zakryjeme aby neoschli, kým si pripravíme paprčkovú pastu.

Bravčové mäso

6. Paprčková pasta

Uvarené paprčky vyberieme z vývaru, necháme vychladiť a rozoberieme. Odstránime všetky kostičky a chrupavky.

Paprčková pasta

7. 

cesnak 10 strúčikov

Uvarené časti paprčiek vložíme spolu s cesnakom do kuchynského sekáčika a rozsekáme na kašu, prípadne ich môžeme pomlieť na mlynčeku na mäso.

8. Tlačenka

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Paprčkovú pastu pridáme k pokrájanému mäsu, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Tlačenka

9. 

Pridáme 3 malé naberačky vývaru a opäť premiešame. Podľa chuti a potreby môžeme ešte dosoliť.

10. 

Do šunkovaru vložíme vrecúško na tlačenku a do neho povkladáme tlačenkovú zmes.

11. 

Vrecúško uzavrieme a nasadíme prítlačný piest (súčasť šunkovaru), ktorý tlačenku stlačí. Ak nemáme šunkovar, môžeme zmes natlačiť do tlačenkového vrecúška, vrecúško uzavrieť a zaťažené uložiť do chladničky. V chladničke necháme tuhnúť 12 hodín.

12. 

Stuhnutú tlačenku vyberieme a odstránime vrecúško.

13. 

Krájame na plátky a podávame s chlebom a horčicou. Veľmi chutná je s cibuľou v octe.

14. Octová cibuľa

cibuľa  voda  ocot  soľ

Cibuľu očistíme, pokrájame a vložíme do misky. Prilejeme do polovice cibule vodu a podľa chuti pridáme ocot a soľ. Premiešame.

Octová cibuľa

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť