Bravčová polievka
Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,zemiaky,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 1 | kilogram | |
cesnak | - | ||
cibuľa | 3 | kusy | |
korenie gulášové | 2 | čajové lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 30 | gramov | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika červená mletá | 3 | čajové lyžičky | |
papriková pasta - pikantná | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ zeleninová | - | ||
voda | 50 | mililitrov | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | ½ | kilogramu |
Recept
1.
cibuľa 3 kusy • paprika 2 kusy • masť bravčová 30 gramov • voda 50 mililitrov
Stredne veľké cibule očistíme a nadrobno nakrájame. Papriku vyčistíme, umyjeme a pokrájame na prúžky. V hrnci rozpustíme masť a cibuľu s paprikou 15 minút podusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody.
2.
bravčové pliecko 1 kilogram • soľ 2 čajové lyžičky • korenie gulášové 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 3 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 2 litre
Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuľovo-paprikovému základu. Keď mäso obelie - zatiahne sa, pridáme soľ a koreniny. Zamiešame a prilejeme vodu. Varíme 45 minút, občas premiešame.
3.
zemiaky ½ kilogramu • soľ zeleninová • cesnak • papriková pasta - pikantná
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich k takmer uvarenému mäsu a polievku dovaríme - do zmäknutia všetkých ingrediencií (cca 20 minút). Nakoniec polievku dochutíme zeleninovou soľou, očisteným prelisovaným cesnakom a podľa chuti pikantnou paprikovou pastou.
Dobrú chuť!