svetvomne.sk

Bravčová polievka

     

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Bravčové pliecko1kilogram
Cesnak
Cibuľa3kusy
Korenie gulášové2čajové lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Masť bravčová30gramov
Paprika2kusy
Paprika červená mletá3čajové lyžičky
Papriková pasta - pikantná
Soľ2čajové lyžičky
Soľ zeleninová
Voda50mililitrov
Voda2litre
Zemiaky½kilogramu

1. 

cibuľa 3 ks  paprika 2 ks  masť bravčová 30 g  voda 50 ml

Stredne veľké cibule očistíme a nadrobno nakrájame. Papriku vyčistíme, umyjeme a pokrájame na prúžky. V hrnci rozpustíme masť a cibuľu s paprikou 15 minút podusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody.

2. 

bravčové pliecko 1 kg  soľ 2 ČL  korenie gulášové 2 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  voda 2 l

Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuľovo-paprikovému základu. Keď mäso obelie - zatiahne sa, pridáme soľ a koreniny. Zamiešame a prilejeme vodu. Varíme 45 minút, občas premiešame.

3. 

zemiaky ½ kg  soľ zeleninová  cesnak  papriková pasta - pikantná

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich k takmer uvarenému mäsu a polievku dovaríme - do zmäknutia všetkých ingrediencií (cca 20 minút). Nakoniec polievku dochutíme zeleninovou soľou, očisteným prelisovaným cesnakom a podľa chuti pikantnou paprikovou pastou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť