Fašírka s vajcom
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 800 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 70 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 80 | mililitrov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | 50 | gramov | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 6 | kusov |
Recept
1.
vajce slepačie 4 kusy • rožok biely 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov
Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme. Rožok nadrobno pokrájame a zalejeme mliekom.
3.
bravčové mleté mäso 800 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • cesnak 4 strúčiky
Pridáme mäso, surové vajcia, soľ a očistený prelisovaný cesnak. Opäť dobre, najlepšie rukou, premiešame.
5.
Na dosku nasypeme strúhanku. Rozložíme na ňu mäsovú zmes. Cez stred poukladáme vajíčka natvrdo.
6.
Vajcia zabalíme.
8.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-190°C zakryté 40 minút, potom odokryjeme a necháme 20 minút zapiecť.
Dobrú chuť!