svetvomne.sk

Fašírka s vajcom

     

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso800gramov
Cesnak4strúčiky
Cibuľa70gramov
Mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
Olej slnečnicový80mililitrov
Rožok biely1kus
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka50gramov
Strúhanka
Vajce slepačie6kusov

1. 

vajce slepačie 4 ks  rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Vajíčka uvaríme natvrdo, ochladíme a olúpeme. Rožok nadrobno pokrájame a zalejeme mliekom.

2. 

cibuľa 70 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a pridáme k rožku. Dobre premiešame.

3. 

bravčové mleté mäso 800 g  vajce slepačie 2 ks  soľ 1.5 ČL  cesnak 4 strúčiky

Pridáme mäso, surové vajcia, soľ a očistený prelisovaný cesnak. Opäť dobre, najlepšie rukou, premiešame.

4. 

strúhanka 50 g

Podľa potreby primiešame trochu strúhanky.

5. 

strúhanka

Na dosku nasypeme strúhanku. Rozložíme na ňu mäsovú zmes. Cez stred poukladáme vajíčka natvrdo.

6. 

Vajcia zabalíme.

7. 

olej slnečnicový 80 ml

Fašírku preložíme do pekáča a polejeme olejom.

8. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180-190°C zakryté 40 minút, potom odokryjeme a necháme 20 minút zapiecť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť