svetvomne.sk

Mäsovo-cícerové rolky

     

Rolky z lístkového cesta plnené ochuteným mletým mäsom a cícerom.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové mleté mäso450gramov
Cesnak2strúčiky
Cesto lístkové400gramov
Cibuľa100gramov
Cícer sterilizovaný150gramov
Korenie rasca drvená
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Olej slnečnicový30mililitrov
Paprika červená mletá1čajová lyžička
Soľ1čajová lyžička
Soľ
Syr gouda100gramov
Vajce slepačie1kus

1. Mäsovo-cícerová plnka

cibuľa 100 g  olej slnečnicový 30 ml

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Opražíme ju do sklovita na oleji.

Mäsovo-cícerová plnka

2. 

bravčové mleté mäso 450 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 1 ČL

Pridáme mäso, soľ, korenie, papriku a 10 minút, za občasného miešania, restujeme. Necháme vychladiť.

3. 

syr Gouda 100 g  cesnak 2 strúčiky

Do mäsa primiešame postrúhaný syr, prelisovaný cesnak ...

4. 

cícer sterilizovaný 150 g

... a mäkký cícer.

5. 

cesto lístkové 400 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na 12 obdĺžnikov s približnými rozmermi 10x12 cm. Do stredov obdĺžnikov rovnomerne rozdelíme plnku.

6. 

vajce slepačie 1 ks

Cesto po okrajoch potrieme rozšľahaným vajíčkom a stočíme do rolky. Konce pritlačením spojíme.

7. 

soľ  korenie rasca drvená

Rolky poukladáme na plech vyložený teflónovou podložkou na pečenie alebo papierom na pečenie. Potrieme ich dobre vajíčkom, posypeme rascou, soľou a popicháme vidličkou.

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút.

9. 

Podávame teplé, s čerstvým zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť