Mäsovo-cícerové rolky
Rolky z lístkového cesta plnené ochuteným mletým mäsom a cícerom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,cícer sterilizovaný,cesto lístkové,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 450 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
cesto lístkové | 400 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
cícer sterilizovaný | 150 | gramov | |
korenie rasca drvená | - | ||
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
syr Gouda | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Mäsovo-cícerová plnka
cibuľa 100 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Opražíme ju do sklovita na oleji.

2.
bravčové mleté mäso 450 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička
Pridáme mäso, soľ, korenie, papriku a 10 minút, za občasného miešania, restujeme. Necháme vychladiť.

3.
syr Gouda 100 gramov • cesnak 2 strúčiky
Do mäsa primiešame postrúhaný syr, prelisovaný cesnak ...


5.
cesto lístkové 400 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na 12 obdĺžnikov s približnými rozmermi 10x12 cm. Do stredov obdĺžnikov rovnomerne rozdelíme plnku.

6.
vajce slepačie 1 kus
Cesto po okrajoch potrieme rozšľahaným vajíčkom a stočíme do rolky. Konce pritlačením spojíme.

7.
Rolky poukladáme na plech vyložený teflónovou podložkou na pečenie alebo papierom na pečenie. Potrieme ich dobre vajíčkom, posypeme rascou, soľou a popicháme vidličkou.

8.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút.

9.
Podávame teplé, s čerstvým zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!