RECEPTY

Mäsovo-cícerové rolky

Mäsovo-cícerové rolky

Rolky z lístkového cesta plnené ochuteným mletým mäsom a cícerom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,cícer sterilizovaný,cesto lístkové,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Bravčové mäso  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso450gramov
cesnak2strúčiky
cesto lístkové400gramov
cibuľa100gramov
cícer sterilizovaný150gramov
korenie rasca drvená-
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
olej slnečnicový30mililitrov
paprika červená mletá1čajová lyžička
soľ1čajová lyžička
soľ-
syr Gouda100gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. Mäsovo-cícerová plnka

cibuľa 100 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Opražíme ju do sklovita na oleji.

2. 

bravčové mleté mäso 450 gramov  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  paprika červená mletá 1 čajová lyžička

Pridáme mäso, soľ, korenie, papriku a 10 minút, za občasného miešania, restujeme. Necháme vychladiť.

3. 

syr Gouda 100 gramov  cesnak 2 strúčiky

Do mäsa primiešame postrúhaný syr, prelisovaný cesnak ...

4. 

cícer sterilizovaný 150 gramov

... a mäkký cícer.

5. 

cesto lístkové 400 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a pokrájame na 12 obdĺžnikov s približnými rozmermi 10x12 cm. Do stredov obdĺžnikov rovnomerne rozdelíme plnku.

6. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto po okrajoch potrieme rozšľahaným vajíčkom a stočíme do rolky. Konce pritlačením spojíme.

7. 

soľ  korenie rasca drvená

Rolky poukladáme na plech vyložený teflónovou podložkou na pečenie alebo papierom na pečenie. Potrieme ich dobre vajíčkom, posypeme rascou, soľou a popicháme vidličkou.

8. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút.

9. 

Podávame teplé, s čerstvým zeleninovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies