Obrátene bravčové rezne
![Obrátene bravčové rezne](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000124/img_sk_4x3/obratene-bravcove-rezne_00180.jpg)
Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.
recept,fotorecept,bravčové karé,vajce slepačie,múka polohrubá,strúhanka,Bravčové mäso,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé | 400 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej olivový | 100 | mililitrov | |
strúhanka | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Vyklepeme rezne
bravčové karé 400 gramov
Z bravčového karé nakrájame 3 - 4 rezne, ktoré vyklepeme z obidvoch strán. Aby sa nám z mäsa pri klepaní neprskalo, prikryjeme ho potravinovou fóliou.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000124/small/1-rezne-vyklepeme.jpg)
2. Trojobal
vajce slepačie 1 kus • múka polohrubá 100 gramov • strúhanka 100 gramov
Pripravíme si ingrediencie na trojobal (múka, vajce, strúhanka). Bravčový rezeň posolíme, obalíme najprv v strúhanke, potom vo vajci a nakoniec v múke.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000124/small/2-obalime.jpg)
3. Smaženie v oleji
olej olivový 100 mililitrov
Na panvici rozpálime na miernom ohni olej. Bravčové rezne rýchlo osmažíme na oleji z jednej aj z druhej strany do zlatova.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000124/small/4-rychlo-vyprazime.jpg)
4. Pečenie v rúre
Osmažené rezne vložíme do pekáča, podlejeme vodou. Rezne v prikrytom pekáči pečieme 60 minút na 150° C v elektrickej rúre s horným a dolným ohrevom. Po 60 minútach je mäsko mäkučké a dobre upečené.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000124/small/5-v-zapekacej-mise.jpg)
5.
Rezne vyberieme na tanier. Ako prílohu servírujeme varené zemiaky alebo zeleninový šalát.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000124/small/7-obratene-bravcove-rezne-so-salatom.jpg)
Dobrú chuť!