svetvomne.sk

Obrátene bravčové rezne

    

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
bravčové karé400gramov
múka polohrubá100gramov
olej olivový100mililitrov
strúhanka100gramov
vajce slepačie1kus

1. Vyklepeme rezne

bravčové karé 400 gramov

Z bravčového karé nakrájame 3 - 4 rezne, ktoré vyklepeme z obidvoch strán. Aby sa nám z mäsa pri klepaní neprskalo, prikryjeme ho potravinovou fóliou.

Vyklepeme rezne

2. Trojobal

vajce slepačie 1 kus  múka polohrubá 100 gramov  strúhanka 100 gramov

Pripravíme si ingrediencie na trojobal (múka, vajce, strúhanka). Bravčový rezeň posolíme, obalíme najprv v strúhanke, potom vo vajci a nakoniec v múke.

Trojobal

3. Smaženie v oleji

olej olivový 100 mililitrov

Na panvici rozpálime na miernom ohni olej. Bravčové rezne rýchlo osmažíme na oleji z jednej aj z druhej strany do zlatova.

Smaženie v oleji

4. Pečenie v rúre

Osmažené rezne vložíme do pekáča, podlejeme vodou. Rezne v prikrytom pekáči pečieme 60 minút na 150° C v elektrickej rúre s horným a dolným ohrevom. Po 60 minútach je mäsko mäkučké a dobre upečené.

Pečenie v rúre

5. 

Rezne vyberieme na tanier. Ako prílohu servírujeme varené zemiaky alebo zeleninový šalát.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť