svetvomne.sk

Hrachový prívarok s medvedím cesnakom

     

Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov odporúčame varené údené :)

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cesnak medvedí100gramov
Cibuľa červená60gramov
Hrach žltý polený sušený250gramov
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Korenie rasca drvená½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Olej olivový3polievkové lyžice
Soľ½čajovej lyžičky
Voda750mililitrov

1. 

hrach žltý polený sušený 250 g  voda 750 ml  soľ ½ ČL

Hrach preberieme, prepláchneme pod studenou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a asi za 45 minút uvaríme pod pokrievkou. Uvarený hrach odokryjeme a ešte chvíľu varíme, aby sa primerane odparila voda.

2. 

cesnak medvedí 100 g

Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame...

3. 

...a nasekáme v kuchynskom sekáčiku najemno.

4. 

olej olivový 3 PL  cibuľa červená 60 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

5. 

cesnak 1 strúčik  korenie rasca drvená ½ ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  korenie kurkuma ½ ČL

Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a koreniny. Sekundu koreniny prevoniame,...

6. 

...pridáme hrach a medvedí cesnak.

7. 

Premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť.

8. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť