svetvomne.sk

Prívarok Hokkaidó

    

Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa červená200gramov
korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
kôpor½čajovej lyžičky
maslo20gramov
muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ zeleninová½čajovej lyžičky
tabasco-
tekvica hokkaido600gramov
voda2decilitre

1. 

maslo 20 gramov  cibuľa červená 200 gramov

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

tekvica hokkaido 600 gramov  voda 2 decilitre  soľ zeleninová ½ čajovej lyžičky  korenie biele mleté ¼ čajovej lyžičky  kôpor ½ čajovej lyžičky  muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky  tabasco

Hokkaidó očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme a ochutíme. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 10 minút.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov

Prilejeme do hrnca smotanu a varíme ešte 5 - 10 minút za častého miešania.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť