svetvomne.sk

Prívarok Hokkaidó

     

Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa červená200gramov
Korenie biele mleté¼čajovej lyžičky
Kôpor½čajovej lyžičky
Maslo20gramov
Muškátový oriešok mletý¼čajovej lyžičky
Smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
Soľ zeleninová½čajovej lyžičky
Tabasco
Tekvica hokkaido600gramov
Voda2decilitre

1. 

maslo 20 g  cibuľa červená 200 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Opražíme na troche masla v hrnci.

2. 

tekvica hokkaido 600 g  voda 2 dl  soľ zeleninová ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  kôpor ½ ČL  muškátový oriešok mletý ¼ ČL  tabasco

Hokkaidó očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme do hrnca. Chvíľu opražíme a ochutíme. Prilejeme vodu a necháme dusiť pod pokrievkou približne 10 minút.

3. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Prilejeme do hrnca smotanu a varíme ešte 5 - 10 minút za častého miešania.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť