svetvomne.sk

Smotanová Hokkaido polievka

    

Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cibuľa80gramov
korenie chilli¼čajovej lyžičky
korenie kurkuma½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
mrkva300gramov
olej slnečnicový25mililitrov
semienka tekvicové lúpané-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
tekvica hokkaido700gramov
voda500mililitrov
zemiaky150gramov

1. 

cibuľa 80 gramov  olej slnečnicový 25 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

mrkva 300 gramov  tekvica hokkaido 700 gramov  zemiaky 150 gramov

Mrkvu očistíme, umyjeme, pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli. 10 minút restujeme. Očistíme tekvicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

3. 

Pridáme zemiaky,...

4. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky

...tekvicu, soľ...

5. 

...a korenie.

6. 

korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ¼ čajovej lyžičky  voda 500 mililitrov

Zalejeme vodou a uvaríme za 10-15 minút do mäkka.

7. 

Pár kúskov z uvarenej tekvice odoberieme, zvyšok ponorným mixérom zmixujeme do hladka.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov

Pridáme smotanu a premixujeme. Podľa potreby a hustoty rozriedime horúcim mliekom.

9. 

semienka tekvicové lúpané

Porcie polievky podávame s pár kúskami odobratej tekvice a s tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť