svetvomne.sk

Smotanová Hokkaido polievka

Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa80gramov
Korenie chilli¼čajovej lyžičky
Korenie kurkuma½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
Mrkva300gramov
Olej slnečnicový25mililitrov
Semienka tekvicové lúpané
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)200mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Tekvica hokkaido700gramov
Voda500mililitrov
Zemiaky150gramov

1. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový 25 ml

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

mrkva 300 g  tekvica hokkaido 700 g  zemiaky 150 g

Mrkvu očistíme, umyjeme, pokrájame na kolieska a pridáme k cibuli. 10 minút restujeme. Očistíme tekvicu, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame.

3. 

Pridáme zemiaky,...

4. 

soľ 1.5 ČL

...tekvicu, soľ...

5. 

...a korenie.

6. 

korenie kurkuma ½ ČL  korenie chilli ¼ ČL  voda 500 ml

Zalejeme vodou a uvaríme za 10-15 minút do mäkka.

7. 

Pár kúskov z uvarenej tekvice odoberieme, zvyšok ponorným mixérom zmixujeme do hladka.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Pridáme smotanu a premixujeme. Podľa potreby a hustoty rozriedime horúcim mliekom.

9. 

semienka tekvicové lúpané

Porcie polievky podávame s pár kúskami odobratej tekvice a s tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť