Pečená tekvica Hokkaido

Ľahká sezónna príloha sladkej chuti.
recept,fotorecept,tekvica hokkaido,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové prílohy
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
168 g
Energia porcie
195 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
olej olivový | 2 264 | polievkové lyžice kcal | |
tekvica hokkaido | 300 120 | gramov kcal |
Recept
1.
tekvica hokkaido 300 gramov
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadra so semienkami a nakrájame na mesiačiky šírky cca 1,5 cm.

2.
olej olivový 2 polievkové lyžice • cesnak 1 strúčik
Pretlačíme cesnak a zmiešame s olejom. V tejto zmesi namáčame kúsky tekvice a ukladáme do zapekacej misy.

3.
Pečieme prikryté 15 min. pri 180 stupňoch. Odokryjeme a zapečieme ešte 5-10 min. pri 200 stupňoch, kým sa nezačnú sfarbovať hrany tekvicových kúskov.
Dobrú chuť!