svetvomne.sk

Pečená tekvica Hokkaido

     

Ľahká sezónna príloha sladkej chuti.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Olej olivový2polievkové lyžice
Tekvica hokkaido300gramov

1. 

tekvica hokkaido 300 g

Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadra so semienkami a nakrájame na mesiačiky šírky cca 1,5 cm.

2. 

olej olivový 2 PL  cesnak 1 strúčik

Pretlačíme cesnak a zmiešame s olejom. V tejto zmesi namáčame kúsky tekvice a ukladáme do zapekacej misy.

3. 

Pečieme prikryté 15 min. pri 180 stupňoch. Odokryjeme a zapečieme ešte 5-10 min. pri 200 stupňoch, kým sa nezačnú sfarbovať hrany tekvicových kúskov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť