svetvomne.sk

Zelerové pyré

Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
korenie biele mleté
maslo80gramov
soľ1čajová lyžička
voda2litre
zeler500gramov
zemiaky500gramov

1. 

zeler 500 g  soľ 1 ČL  voda 2 l

Zeler umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme 10 min. v osolenej vode.

2. 

zemiaky 500 g

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k zeleru a varíme ďalších 20 minút.

3. 

korenie biele mleté  maslo 80 g

Scedíme vodu a pridáme biele korenie a trochu masla na zjemnenie.

4. 

Všetko spolu podrvíme na hladkú kašu. Môžeme použiť aj ponorný mixér.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť