svetvomne.sk

Zelerové pyré

     

Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Korenie biele mleté
Maslo80gramov
Soľ1čajová lyžička
Voda2litre
Zeler500gramov
Zemiaky500gramov

1. 

zeler 500 g  soľ 1 ČL  voda 2 l

Zeler umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme 10 min. v osolenej vode.

2. 

zemiaky 500 g

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k zeleru a varíme ďalších 20 minút.

3. 

korenie biele mleté  maslo 80 g

Scedíme vodu a pridáme biele korenie a trochu masla na zjemnenie.

4. 

Všetko spolu podrvíme na hladkú kašu. Môžeme použiť aj ponorný mixér.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť