svetvomne.sk

Zelerové pyré

    

Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie biele mleté-
maslo80gramov
soľ1čajová lyžička
voda2litre
zeler500gramov
zemiaky500gramov

1. 

zeler 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 2 litre

Zeler umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme 10 min. v osolenej vode.

2. 

zemiaky 500 gramov

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k zeleru a varíme ďalších 20 minút.

3. 

korenie biele mleté  maslo 80 gramov

Scedíme vodu a pridáme biele korenie a trochu masla na zjemnenie.

4. 

Všetko spolu podrvíme na hladkú kašu. Môžeme použiť aj ponorný mixér.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť