Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.
recept,fotorecept,zeler,zemiaky,Zeleninové prílohy,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Kuchtil
Počet porcií
4
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka
1.
zeler 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 2 litre
Zeler umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme 10 min. v osolenej vode.
2.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k zeleru a varíme ďalších 20 minút.
3.
korenie biele mleté • maslo 80 gramov
Scedíme vodu a pridáme biele korenie a trochu masla na zjemnenie.
4.
Všetko spolu podrvíme na hladkú kašu. Môžeme použiť aj ponorný mixér.
Dobrú chuť!