svetvomne.sk

Dusená medová kapusta

    

Biela kapusta so sladkou medovou chuťou je vynikajúca príloha k slanej pečenej kačici.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa200gramov
kapusta hlávková biela1400gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
med80gramov
ocot4polievkové lyžice
olej slnečnicový30mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
soľ-

1. 

kapusta hlávková biela 1400 gramov

Kapustu umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a mimo tvrdého hlúbu nakrájame.

2. 

cibuľa 200 gramov  olej slnečnicový 30 mililitrov  med 80 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme med.

3. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Keď sa med rozpustí pridáme kapustu, soľ a rascu. Zakryjeme a za občasného miešania dusíme do zmäknutia.

4. 

ocot 4 polievkové lyžice  soľ

Dochutíme octom, prípadne dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť