Dusená medová kapusta
Biela kapusta so sladkou medovou chuťou je vynikajúca príloha k slanej pečenej kačici.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,med,Zeleninové prílohy,,Bezlaktózové,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Kategórie
Zeleninové prílohy › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 1400 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
med | 80 | gramov | |
ocot | 4 | polievkové lyžice | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ | - |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 1400 gramov
Kapustu umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a mimo tvrdého hlúbu nakrájame.
2.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 30 mililitrov • med 80 gramov
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme med.
3.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Keď sa med rozpustí pridáme kapustu, soľ a rascu. Zakryjeme a za občasného miešania dusíme do zmäknutia.
Dobrú chuť!