svetvomne.sk

Dusená medová kapusta

     

Biela kapusta so sladkou medovou chuťou je vynikajúca príloha k slanej pečenej kačici.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa200gramov
Kapusta biela1400gramov
Korenie rasca drvená1čajová lyžička
Med80gramov
Ocot4polievkové lyžice
Olej slnečnicový30mililitrov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Soľ

1. 

kapusta biela 1400 g

Kapustu umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a mimo tvrdého hlúbu nakrájame.

2. 

cibuľa 200 g  olej slnečnicový 30 ml  med 80 g

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme med.

3. 

soľ 1.5 ČL  korenie rasca drvená 1 ČL

Keď sa med rozpustí pridáme kapustu, soľ a rascu. Zakryjeme a za občasného miešania dusíme do zmäknutia.

4. 

ocot 4 PL  soľ

Dochutíme octom, prípadne dosolíme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť