Mrkvovo zemiakové pyré
Pyré podávame k rôzne upraveným mäsám. Veľmi vhodné je ako farebne zaujímavá príloha pre deti.
recept,fotorecept,mrkva,zemiaky,Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
| maslo | 50 367 | gramov kcal | |
| mrkva | 350 158 | gramov kcal | |
| soľ | 0 ?? | kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| zemiaky | 350 322 | gramov kcal |
Recept
1.
mrkva 350 gramov • zemiaky 350 gramov • voda
Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme k nej očistené, umyté a nakrájané zemiaky. Prilejeme zarovno vodu a uvaríme do mäkka.

2.
Vodu čiastočne zlejeme do pripravenej nádoby. Mrkvu a zemiaky rozmačkáme, pridáme maslo a soľ.

3.
Vymiešame pyré, podľa potreby a požadovanej hustoty prilievame odložený vývar.

Dobrú chuť!
























