svetvomne.sk

Prekladaná jablková torta

Prekladaná jablková torta

    

Hrejivá jesenná torta plná obľúbených šťavnatých jabĺk.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

1. 

múka hladká 400 gramov  kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky  cukor práškový 70 gramov  vajce slepačie 2 kusy  mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice  maslo 180 gramov

Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva, cukrom a maslom. Pridáme vajcia a mlieko. Všetko premiešame a vypracujeme cesto.

2. 

Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a necháme na 15 minút v chlade.

3. 

kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Do jednej časti zapracujeme kakao

4. 

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Kakaové cesto a bledé cesto ešte raz rozdelíme tak že nám vzniknú 4 malé cestá- 2 kakaové a 2 bledé. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh rozmerov kruhovej formy v ktorej budeme piecť.

5. 

Na vystrihnutom papieri na pečenie postupne rozvaľkáme všetky 4 cestá do požadovaného tvaru.

6. 

Pomocou papiera cesto preložíme do formy.

7. 

jablká 1 kilogram

Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníka a postrúhame.

8. 

škorica mletá 1 čajová lyžička

Na kakaové cesto rovnomerne rozložíme strúhané jablká, posypeme škoricou, zakryjeme bledým cestom na ktoré navrstvíme ďalšiu vrstvu jabĺk. Potom zase zakryjeme kakaovým cestom, na to vrstva jabĺk a zakryjeme posledným rozvaľkaným bledým cestom.

9. 

Pečieme na 180 °C 40 minút.

10. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor práškový 1 polievková lyžica

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor. Sneh rovnomerne rozotrieme na tortu a pečieme ďalej 10 minút kým sneh nezhnedne.

Dobrú chuť!

cukor práškový70gramov
cukor práškový1polievková lyžica
jablká1kilogram
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva3čajové lyžičky
maslo180gramov
mlieko plnotučné 3,5%2polievkové lyžice
múka hladká400gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť