Prekladaná jablková torta

Hrejivá jesenná torta plná obľúbených šťavnatých jabĺk.
recept,fotorecept,škorica mletá,jablká,Torty
Torty
Kuchtil
Počet porcií
12
Hmotnosť porcie
159 g
Energia porcie
329 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 70 272 | gramov kcal | |
cukor práškový | 1 39 | polievková lyžica kcal | |
jablká | 1 610 | kilogram kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 3 12 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 180 1322 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 2 20 | polievkové lyžice kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept
1.
múka hladká 400 gramov • kypriaci prášok do pečiva 3 čajové lyžičky • cukor práškový 70 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko plnotučné 3,5% 2 polievkové lyžice • maslo 180 gramov
Múku zmiešame spolu s práškom do pečiva, cukrom a maslom. Pridáme vajcia a mlieko. Všetko premiešame a vypracujeme cesto.

2.
Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti a necháme na 15 minút v chlade.


4.
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Kakaové cesto a bledé cesto ešte raz rozdelíme tak že nám vzniknú 4 malé cestá- 2 kakaové a 2 bledé. Z papiera na pečenie vystrihneme kruh rozmerov kruhovej formy v ktorej budeme piecť.

5.
Na vystrihnutom papieri na pečenie postupne rozvaľkáme všetky 4 cestá do požadovaného tvaru.

6.
Pomocou papiera cesto preložíme do formy.


8.
škorica mletá 1 čajová lyžička
Na kakaové cesto rovnomerne rozložíme strúhané jablká, posypeme škoricou, zakryjeme bledým cestom na ktoré navrstvíme ďalšiu vrstvu jabĺk. Potom zase zakryjeme kakaovým cestom, na to vrstva jabĺk a zakryjeme posledným rozvaľkaným bledým cestom.

9.
Pečieme na 180 °C 40 minút.

10.
vaječný bielok 2 kusy • cukor práškový 1 polievková lyžica
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor. Sneh rovnomerne rozotrieme na tortu a pečieme ďalej 10 minút kým sneh nezhnedne.

Dobrú chuť!