RECEPTY

Škoricová bábovka s jablkami

Sladká škoricová bábovka, plná šťavnatých kúskov jabĺk. Bábovka je z uvedeného množstva ingrediencií nižšia, avšak zdvojnásobiť ich neodporúčame. Ak vám bude málo, upečte si pokojne ešte jednu!

recept,fotorecept,jablká,škorica mletá,Bábovky

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava2polievkové lyžice
cukor práškový100gramov
cukor práškový-
jablká350gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo-
maslo50gramov
mlieko plnotučné 3,5%100mililitrov
múka polohrubá-
múka polohrubá180gramov
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
škorica mletá1čajová lyžička

 

Recept

1. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

jablká 350 gramov  citrónová šťava 2 polievkové lyžice

Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

maslo 50 gramov

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.

5. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom a škoricou.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov

K žĺtkom prilejeme mlieko,...

7. 

...maslo a rozmiešame.

8. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

9. 

Do cesta primiešame múku.

10. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

11. 

Prisypeme a vmiešame jablká.

12. 

Cesto naplníme do bábovkovej formy.

13. 

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.

14. 

cukor práškový

Po vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies