svetvomne.sk

Škoricová bábovka s jablkami

    

Sladká škoricová bábovka, plná šťavnatých kúskov jabĺk. Bábovka je z uvedeného množstva ingrediencií nižšia, avšak zdvojnásobiť ich neodporúčame. Ak vám bude málo, upečte si pokojne ešte jednu!

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. 

jablká 350 gramov  citrónová šťava 2 polievkové lyžice

Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

3. 

múka polohrubá 180 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

maslo 50 gramov

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.

5. 

vaječný žĺtok 2 kusy  cukor práškový 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom a škoricou.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov

K žĺtkom prilejeme mlieko,...

7. 

...maslo a rozmiešame.

8. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

9. 

Do cesta primiešame múku.

10. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

11. 

Prisypeme a vmiešame jablká.

12. 

Cesto naplníme do bábovkovej formy.

13. 

Pečieme 40 min. pri teplote 170°C.

14. 

cukor práškový

Po vychladnutí bábovku vyklopíme a posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť