RECEPTY

Liate jablkové buchty

Liate jablkové buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoducho pripravené buchty, plnené jablkovou plnkou s hrozienkami a sušenými slivkami.

recept,fotorecept,jablká,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

180

724

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

cukor práškový

0

??

kcal

droždie čerstvé

42

43

gramov

kcal

hrozienka

120

341

gramov

kcal

jablká

500

305

gramov

kcal

mlieko plnotučné 3,5%

750

480

mililitrov

kcal

múka hladká

1

18

čajová lyžička

kcal

múka hladká

375

1302

gramov

kcal

múka polohrubá

375

1335

gramov

kcal

olej slnečnicový

150

1349

mililitrov

kcal

puding vanilkový - prášok

74

263

gramov

kcal

slivky sušené

20

??

kusov

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

vajce slepačie

2

176

kusy

kcal

voda

700

0

mililitrov

kcal

škorica mletá

1

13

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. 

hrozienka 120 gramov

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody....

2. 

jablká 500 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  voda 200 mililitrov

Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a vložíme do hrnca. Zasypeme cukrom. Pridáme škoricu, vodu a 5 minút povaríme.

Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a vložíme...

3. 

voda 500 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Vo vode rozmiešame pudingový prášok.

Vo vode rozmiešame pudingový prášok....

4. 

Prilejeme ku jablkám a varíme do zhustnutia

Prilejeme ku jablkám a varíme do zhustnutia...

5. 

Necháme vychladnúť a vmiešame scedené hrozienka.

Necháme vychladnúť a vmiešame scedené...

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  múka hladká 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s...

7. 

múka hladká 375 gramov  múka polohrubá 375 gramov  soľ 1 štipka  cukor kryštálový 60 gramov  vajce slepačie 2 kusy  olej slnečnicový 150 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 450 mililitrov

Do misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, cukor, vajcia, prilejeme olej, kvások a mlieko. Vymiešame hladké riedke cesto.

Do misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, cukor,...

8. 

Plech (42x38 cm) vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do neho polovicu cesta.

Plech (42x38 cm) vyložíme papierom na pečenie....

9. 

slivky sušené 20 kusov

Na cesto poukladáme jablkovú plnku do tvaru mriežky. Do každého križovania plnky vložíme umytú sušenú slivku.

Na cesto poukladáme jablkovú plnku do tvaru...

10. 

Plnku zalejeme druhou polovicou cesta.

Plnku zalejeme druhou polovicou cesta....

11. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C....

12. 

cukor práškový

Posypeme preosiatym práškovým cukrom a krájame tak, aby slivka tvorila stred buchty.

Posypeme preosiatym práškovým cukrom a krájame...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť