svetvomne.sk

Liate jablkové buchty

    

Jednoducho pripravené buchty, plnené jablkovou plnkou s hrozienkami a sušenými slivkami.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor kryštálový180gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový-
droždie čerstvé42gramov
hrozienka120gramov
jablká500gramov
mlieko plnotučné 3,5%750mililitrov
múka hladká1čajová lyžička
múka hladká375gramov
múka polohrubá375gramov
olej slnečnicový150mililitrov
puding vanilkový - prášok74gramov
slivky sušené20kusov
soľ1štipka
vajce slepačie2kusy
voda700mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička

1. 

hrozienka 120 gramov

Hrozienka umyjeme a namočíme do vody.

2. 

jablká 500 gramov  cukor kryštálový 120 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  voda 200 mililitrov

Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a vložíme do hrnca. Zasypeme cukrom. Pridáme škoricu, vodu a 5 minút povaríme.

3. 

voda 500 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

Vo vode rozmiešame pudingový prášok.

4. 

Prilejeme ku jablkám a varíme do zhustnutia

5. 

Necháme vychladnúť a vmiešame scedené hrozienka.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov  múka hladká 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 42 gramov

V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

7. 

múka hladká 375 gramov  múka polohrubá 375 gramov  soľ 1 štipka  cukor kryštálový 60 gramov  vajce slepačie 2 kusy  olej slnečnicový 150 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 450 mililitrov

Do misy nasypeme obe múky, pridáme soľ, cukor, vajcia, prilejeme olej, kvások a mlieko. Vymiešame hladké riedke cesto.

8. 

Plech (42x38 cm) vyložíme papierom na pečenie. Nalejeme do neho polovicu cesta.

9. 

slivky sušené 20 kusov

Na cesto poukladáme jablkovú plnku do tvaru mriežky. Do každého križovania plnky vložíme umytú sušenú slivku.

10. 

Plnku zalejeme druhou polovicou cesta.

11. 

Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.

12. 

cukor práškový

Posypeme preosiatym práškovým cukrom a krájame tak, aby slivka tvorila stred buchty.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť