Jablkové ružičky
Sladké pohostenie ktoré očarí.
recept,fotorecept,jablká,cesto lístkové,Koláče,Valentínske
Koláče
Kategórie
Koláče Valentínske Sezóna - Jablká (zima) Sezóna - Jablká (jeseň) Dezerty z jabĺk Jablkové koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 | gramov | |
citrón | 1 | kus | |
cukor kryštálový | - | ||
cukor práškový | - | ||
džem ovocný | - | ||
jablká | 450 | gramov | |
maslo | - | ||
múka polohrubá | - | ||
voda | - | ||
škorica mletá | - |
Recept
1.
jablká 450 gramov
Jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky odstránime jaderníky. Pokrájame na tenké plátky.

2.
Jablká vložíme do hrnca s vodou a šťavou z citróna, uvedieme do varu a 2 minúty povaríme, aby sa jablká stali pružné. Scedíme a necháme vychladnúť (scedenou vodou môžeme zaliať čaj a získame chutný nápoj).

3.
cesto lístkové 400 gramov • džem ovocný
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť asi 35x60 cm a hrúbku 2 mm. Pokrájame na 5 cm široké pásy (5x35 cm). Pásy natenko natrieme vymiešaným džemom.

4.
cukor kryštálový • škorica mletá
Od polovice pásu cesta poukladáme jablká, posypeme ich cukrom a škoricou.

5.
Cez jablká preložíme druhú polovicu pásu cesta.

6.
Stočíme.

7.
Vytvorené ružičky kladieme do vymastených a múkou vysypaných foriem na mafiny, alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie.

8.
Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.


Dobrú chuť!