Jablkové ružičky
Sladké pohostenie ktoré očarí.
recept,fotorecept,jablká,cesto lístkové,Koláče,Valentínske,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Valentínske › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 400 ?? | gramov kcal | |
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 0 ?? | kcal | |
cukor práškový | 0 ?? | kcal | |
džem ovocný | 0 ?? | kcal | |
jablká | 450 275 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
škorica mletá | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
jablká 450 gramov
Jablká umyjeme, prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky odstránime jaderníky. Pokrájame na tenké plátky.

2.
Jablká vložíme do hrnca s vodou a šťavou z citróna, uvedieme do varu a 2 minúty povaríme, aby sa jablká stali pružné. Scedíme a necháme vychladnúť (scedenou vodou môžeme zaliať čaj a získame chutný nápoj).

3.
cesto lístkové 400 gramov • džem ovocný
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť asi 35x60 cm a hrúbku 2 mm. Pokrájame na 5 cm široké pásy (5x35 cm). Pásy natenko natrieme vymiešaným džemom.

4.
cukor kryštálový • škorica mletá
Od polovice pásu cesta poukladáme jablká, posypeme ich cukrom a škoricou.

5.
Cez jablká preložíme druhú polovicu pásu cesta.

6.
Stočíme.

7.
Vytvorené ružičky kladieme do vymastených a múkou vysypaných foriem na mafiny, alebo len voľne na plech vystlaný papierom na pečenie.

8.
Pečieme 35 min. pri teplote 200°C.


Dobrú chuť!