Mascarpone hrebeň s jahodami
![Mascarpone hrebeň s jahodami](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001467/img_sk_4x3/mascarpone-hreben-s-jahodami_00180.jpg)
Sladké hrebene z lístkového cesta s pudingovo-mascarpone plnkou a jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,cesto lístkové,jahody,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
jahody | 350 | gramov | |
mascarpone | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladiť ...
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_0982.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_0996.jpg)
3.
Vymiešame hladký krém.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_0999.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_0997.jpg)
5.
Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hranatej varechy vytvoríme na jednej časti cesta zárezy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_1000.jpg)
6.
jahody 350 gramov
Na druhú časť poukladáme päť kôpok z polovice pripraveného pudingu v dostatočných rozostupoch od seba. Na puding poukladáme kúska umytých, pokrájaných jahôd.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_1002.jpg)
7.
Na kôpky preklopíme narezanú časť cesta.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_1004.jpg)
8.
Okraje zahneme, predeli pritlačíme a nakrájame na porcie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_1007.jpg)
9.
Hrebene poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre na 200°C. Spracujeme druhú polovicu cesta.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001467/small/IMG_1028.jpg)
Dobrú chuť!