Mascarpone hrebeň s jahodami
Sladké hrebene z lístkového cesta s pudingovo-mascarpone plnkou a jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,cesto lístkové,jahody,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 500 | gramov | |
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
jahody | 350 | gramov | |
mascarpone | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 50 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladiť ...


3.
Vymiešame hladký krém.


5.
Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hranatej varechy vytvoríme na jednej časti cesta zárezy.

6.
jahody 350 gramov
Na druhú časť poukladáme päť kôpok z polovice pripraveného pudingu v dostatočných rozostupoch od seba. Na puding poukladáme kúska umytých, pokrájaných jahôd.

7.
Na kôpky preklopíme narezanú časť cesta.

8.
Okraje zahneme, predeli pritlačíme a nakrájame na porcie.

9.
Hrebene poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre na 200°C. Spracujeme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!