svetvomne.sk

Mascarpone hrebeň s jahodami

    

Sladké hrebene z lístkového cesta s pudingovo-mascarpone plnkou a jahodami.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový50gramov
jahody350gramov
mascarpone200gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
puding vanilkový - prášok37gramov

1. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding vanilkový - prášok 37 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme trochu vychladiť ...

2. 

mascarpone 200 gramov

... a pridáme mascarpone.

3. 

Vymiešame hladký krém.

4. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozdelíme na polovice.

5. 

Polovicu cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hranatej varechy vytvoríme na jednej časti cesta zárezy.

6. 

jahody 350 gramov

Na druhú časť poukladáme päť kôpok z polovice pripraveného pudingu v dostatočných rozostupoch od seba. Na puding poukladáme kúska umytých, pokrájaných jahôd.

7. 

Na kôpky preklopíme narezanú časť cesta.

8. 

Okraje zahneme, predeli pritlačíme a nakrájame na porcie.

9. 

Hrebene poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme v rozohriatej rúre na 200°C. Spracujeme druhú polovicu cesta.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť