svetvomne.sk

Tvarohová jahodová bublanina

Návod na vylepšenú jahodovú bublaninu pridaním tvarohu podľa osvedčeného klasického receptu.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor práškový8polievkových lyžíc
cukor práškový1čajová lyžička
cukor vanilkový20gramov
jahody300gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo20gramov
múka polohrubá300gramov
múka polohrubá1polievková lyžica
tvaroh hrudkovitý250gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda200mililitrov

1. 

jahody 300 g

Jahody si umyjeme, odstopkujeme a väčšie kúsky prekrojíme na polovice.

2. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 8 PL  cukor vanilkový 20 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 200 ml  tvaroh hrudkovitý 250 g  múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g

Primiešame vodu, rozmrvený hrudkový tvaroh a osiatu múku s práškom do pečiva.

4. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

6. 

maslo 20 g  múka polohrubá 1 PL

Hlboký plech vymažeme maslom a pomúčime.

7. 

Cesto vylejeme rovnomerne na pripravený plech.

8. 

Jahody poukladáme rovnomerne na povrch cesta.

9. 

Pečieme 22 min. pri teplote 180°C.

10. 

cukor práškový 1 ČL

Upečenú bublaninu pocukrujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť