svetvomne.sk

Tvarohová jahodová bublanina

    

Návod na vylepšenú jahodovú bublaninu pridaním tvarohu podľa osvedčeného klasického receptu.

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cukor práškový8polievkových lyžíc
cukor práškový1čajová lyžička
cukor vanilkový20gramov
jahody300gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
maslo20gramov
múka polohrubá300gramov
múka polohrubá1polievková lyžica
tvaroh hrudkovitý250gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda200mililitrov

1. 

jahody 300 gramov

Jahody si umyjeme, odstopkujeme a väčšie kúsky prekrojíme na polovice.

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 20 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

voda 200 mililitrov  tvaroh hrudkovitý 250 gramov  múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Primiešame vodu, rozmrvený hrudkový tvaroh a osiatu múku s práškom do pečiva.

4. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

5. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

6. 

maslo 20 gramov  múka polohrubá 1 polievková lyžica

Hlboký plech vymažeme maslom a pomúčime.

7. 

Cesto vylejeme rovnomerne na pripravený plech.

8. 

Jahody poukladáme rovnomerne na povrch cesta.

9. 

Pečieme 22 min. pri teplote 180°C.

10. 

cukor práškový 1 čajová lyžička

Upečenú bublaninu pocukrujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť