RECEPTY

Tvarohová jahodová bublanina

Tvarohová jahodová bublanina

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Návod na vylepšenú jahodovú bublaninu pridaním tvarohu podľa osvedčeného klasického receptu.

recept,fotorecept,jahody,tvaroh hrudkovitý,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Hmotnosť porcie

76 g

Energia porcie

128 kcal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

8

311

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

1

20

čajová lyžička

kcal

cukor vanilkový

20

73

gramov

kcal

jahody

300

129

gramov

kcal

kypriaci prášok do pečiva

15

12

gramov

kcal

maslo

20

147

gramov

kcal

múka polohrubá

300

1068

gramov

kcal

múka polohrubá

1

54

polievková lyžica

kcal

tvaroh hrudkovitý

250

293

gramov

kcal

vaječný bielok

6

101

kusov

kcal

vaječný žĺtok

6

342

kusov

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

jahody 300 gramov

Jahody si umyjeme, odstopkujeme a väčšie kúsky prekrojíme na polovice.

Jahody si umyjeme, odstopkujeme a väčšie kúsky...

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 8 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 20 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

voda 200 mililitrov  tvaroh hrudkovitý 250 gramov  múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov

Primiešame vodu, rozmrvený hrudkový tvaroh a osiatu múku s práškom do pečiva.

Primiešame vodu, rozmrvený hrudkový tvaroh a...

4. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

5. 

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta....

6. 

maslo 20 gramov  múka polohrubá 1 polievková lyžica

Hlboký plech vymažeme maslom a pomúčime.

7. 

Cesto vylejeme rovnomerne na pripravený plech.

Cesto vylejeme rovnomerne na pripravený plech....

8. 

Jahody poukladáme rovnomerne na povrch cesta.

Jahody poukladáme rovnomerne na povrch cesta....

9. 

Pečieme 22 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 22 min. pri teplote 180°C....

10. 

cukor práškový 1 čajová lyžička

Upečenú bublaninu pocukrujeme.

Upečenú bublaninu pocukrujeme....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť