Tvarohová jahodová bublanina

Návod na vylepšenú jahodovú bublaninu pridaním tvarohu podľa osvedčeného klasického receptu.
recept,fotorecept,jahody,tvaroh hrudkovitý,Koláče
Koláče
Kuchtil
Počet porcií
20
Hmotnosť porcie
76 g
Energia porcie
128 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 8 311 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 1 20 | čajová lyžička kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
jahody | 300 129 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 1 54 | polievková lyžica kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 250 293 | gramov kcal | |
vaječný bielok | 6 101 | kusov kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept

2.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor práškový 8 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 20 gramov
Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3.
voda 200 mililitrov • tvaroh hrudkovitý 250 gramov • múka polohrubá 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov
Primiešame vodu, rozmrvený hrudkový tvaroh a osiatu múku s práškom do pečiva.


5.
Bielkový sneh jemne vmiešame do cesta.

7.
Cesto vylejeme rovnomerne na pripravený plech.

8.
Jahody poukladáme rovnomerne na povrch cesta.

9.
Pečieme 22 min. pri teplote 180°C.


Dobrú chuť!