svetvomne.sk

Tvarohový zákusok s rebarborou

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrónová kôra
Cukor kryštálový50gramov
Cukor kryštálový10polievkových lyžíc
Maslo100gramov
Múka hladká250gramov
Rebarbora500gramov
Smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
Soľ¼čajovej lyžičky
Tvaroh hrudkovitý500gramov
Vajce slepačie2kusy
Vaječný bielok2kusy
Škrob kukuričný60gramov

1. Príprava cesta

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  maslo 100 g  cukor kryštálový 50 g  soľ ¼ ČL

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky.

3. 

vaječný bielok 2 ks  cukor kryštálový 1 PL

Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme hustý sneh.

4. 

tvaroh hrudkovitý 500 g  cukor kryštálový 5 PL  citrónová kôra  škrob kukuričný 60 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame. Na záver primiešame opatrne sneh.

5. 

Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom.

6. 

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm do tvaru pekáča.

7. 

Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

8. 

Nalejeme krémovú zmes.

9. 

rebarbora 500 g  cukor kryštálový 4 PL

Na vrch naukladáme tenké plátky ošúpanej rebarbory a zasypeme cukrom.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60-80 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova. Prvých 40 minút by malo byť prikryté.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť