svetvomne.sk

Tvarohový zákusok s rebarborou

    

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
citrónová kôra-
cukor kryštálový50gramov
cukor kryštálový10polievkových lyžíc
maslo100gramov
múka hladká250gramov
rebarbora500gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky
tvaroh hrudkovitý500gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok2kusy
škrob kukuričný60gramov

1. Príprava cesta

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto odložíme na pol hodiny do chladničky.

3. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme hustý sneh.

4. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov  cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc  citrónová kôra  škrob kukuričný 60 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov

Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame. Na záver primiešame opatrne sneh.

5. 

Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom.

6. 

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm do tvaru pekáča.

7. 

Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

8. 

Nalejeme krémovú zmes.

9. 

rebarbora 500 gramov  cukor kryštálový 4 polievkové lyžice

Na vrch naukladáme tenké plátky ošúpanej rebarbory a zasypeme cukrom.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60-80 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova. Prvých 40 minút by malo byť prikryté.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť