svetvomne.sk

Tvarohový zákusok s broskyňami

    

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a broskyňami.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
broskyňa500gramov
citrónová kôra-
cukor kryštálový50gramov
cukor kryštálový6polievkových lyžíc
maslo100gramov
múka hladká250gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ¼čajovej lyžičky
tvaroh hrudkovitý500gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy
škrob kukuričný50gramov

1. 

múka hladká 250 gramov  vajce slepačie 2 kusy  maslo 100 gramov  cukor kryštálový 50 gramov  soľ ¼ čajovej lyžičky

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto, ktoré necháme ešte odležať pol hodiny v chladničke.

2. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov  cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc  škrob kukuričný 50 gramov  citrónová kôra  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  vaječný žĺtok 2 kusy

Tvaroh, vaječné žĺtka, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame.

3. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Jemne primiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z vaječných bielkov a cukru.

4. 

Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

5. 

Nalejeme tvarohovú zmes.

6. 

broskyňa 500 gramov

Na vrch naukladáme polené olúpané broskyne.

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť