Tvarohový zákusok s broskyňami

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a broskyňami.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,smotana kyslá (14-18% tuku),broskyňa,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 500 260 | gramov kcal | |
citrónová kôra | 0 ?? | kcal | |
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
cukor kryštálový | 6 362 | polievkových lyžíc kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
múka hladká | 250 868 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 400 | mililitrov kcal | |
soľ | ¼ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
tvaroh hrudkovitý | 500 585 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 2 114 | kusy kcal | |
škrob kukuričný | 50 181 | gramov kcal |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky
Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto, ktoré necháme ešte odležať pol hodiny v chladničke.

2.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc • škrob kukuričný 50 gramov • citrónová kôra • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • vaječný žĺtok 2 kusy
Tvaroh, vaječné žĺtka, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame.

3.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Jemne primiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z vaječných bielkov a cukru.

4.
Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

5.
Nalejeme tvarohovú zmes.


7.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova.

Dobrú chuť!