Tvarohový zákusok s broskyňami
Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a broskyňami.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkovitý,smotana kyslá (14-18% tuku),broskyňa,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
broskyňa | 500 | gramov | |
citrónová kôra | - | ||
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
cukor kryštálový | 6 | polievkových lyžíc | |
maslo | 100 | gramov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
tvaroh hrudkovitý | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
vaječný bielok | 2 | kusy | |
vaječný žĺtok | 2 | kusy | |
škrob kukuričný | 50 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • maslo 100 gramov • cukor kryštálový 50 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky
Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto, ktoré necháme ešte odležať pol hodiny v chladničke.
2.
tvaroh hrudkovitý 500 gramov • cukor kryštálový 5 polievkových lyžíc • škrob kukuričný 50 gramov • citrónová kôra • smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • vaječný žĺtok 2 kusy
Tvaroh, vaječné žĺtka, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame.
3.
vaječný bielok 2 kusy • cukor kryštálový 1 polievková lyžica
Jemne primiešame sneh, ktorý si vyšľaháme z vaječných bielkov a cukru.
4.
Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.
5.
Nalejeme tvarohovú zmes.
7.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova.
Dobrú chuť!