RECEPTY

Tvarohový zákusok s broskyňami a snehom

Tvarohový zákusok s broskyňami a snehom

Výborný šťavnatý koláčik.

recept,fotorecept,broskyňa,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,škorica mletá,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyňa500gramov
cukor kryštálový130gramov
cukor vanilkový12gramov
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo100gramov
múka hladká100gramov
soľ-
tvaroh jemný odtučnený 0,5%400gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný bielok2kusy
škorica mletá-
škrob kukuričný25gramov

 

Recept

1. 

maslo 100 gramov  cukor kryštálový 70 gramov  cukor vanilkový 12 gramov  vajce slepačie 2 kusy  múka hladká 100 gramov  škrob kukuričný 25 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  soľ

Maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia, hladkú múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a štipku soli - všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto.

2. 

maslo  múka hladká

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180° C 20 minút.

3. 

broskyňa 500 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 400 gramov  cukor kryštálový 30 gramov

Zatiaľ kým sa pečie cesto, broskyne umyjeme, nakrájame ich na plátky. V miske zmiešame tvaroh s cukrom.

4. 

Ovocie rozložíme na upečené cesto.

5. 

vaječný bielok 2 kusy  cukor kryštálový 30 gramov

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zmiešame s cukrom. Sladký sneh pomaly zapracujeme do tvarohu.

6. 

škorica mletá

Tvarohovým krémom potrieme broskyne. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť. Podávame posypané škoricou alebo kakaom.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť