RECEPTY

Cheesecake

Cheesecake

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na prípravu, dnes už celosvetovo presláveného tvarohového zákusku.

recept,fotorecept,sušienky maslové,vajce slepačie,mascarpone,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Hmotnosť porcie

139 g

Energia porcie

438 kcal

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová kôra

1

4

čajová lyžička

kcal

citrónová šťava

1

4

polievková lyžica

kcal

cukor kryštálový

140

563

gramov

kcal

cukor vanilkový

36

130

gramov

kcal

mascarpone

250

968

gramov

kcal

maslo

75

551

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

2

107

polievkové lyžice

kcal

soľ

1

0

štipka

kcal

sušienky maslové

140

686

gramov

kcal

tvaroh jemný odtučnený 0,5%

250

225

gramov

kcal

vajce slepačie

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. Príprava korpusu

sušienky maslové 140 gramov

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo pomocou kuchynského valčeka.

Sušienky rozdrvíme v kuchynskom robote alebo...

2. 

maslo 75 gramov

Premiešame s mäkkým maslom.

Premiešame s mäkkým maslom....

3. 

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na dno maslom vymazanej formy (priemer cca 20cm).

Vymiešame homogénnu hmotu, ktorú utlačíme na...

4. Príprava náplne

vajce slepačie 3 kusy  mascarpone 250 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  cukor kryštálový 140 gramov  cukor vanilkový 36 gramov  citrónová kôra 1 čajová lyžička  citrónová šťava 1 polievková lyžica  soľ 1 štipka  puding vanilkový - prášok 2 polievkové lyžice

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone syr, jemný tvaroh, cukor, citrónovú šťavu a kôru, soĺ a puding.

Do väčšej misky dáme vajíčka, mascarpone...

5. 

Premiešame.

Premiešame....

6. 

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto.

Náplň vlejeme do formy na sušienkové cesto. ...

7. 

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na najvyššom stupni, potom znížime teplotu na minimum a dopekáme 50 - 60 minút. Po dopečení sa vám cheesecake bude v strede zdať polotekutý, avšak po vychladnutí stuhne. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a potom vložíme do chladničky do ďaľšieho dňa. Takto zabránime poprasnkaniu a cheesecake sa bude dať krájať.

Pečieme v rozohriatej rúre 10 minút na...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť