svetvomne.sk

Kávovo-syrový zákusok

     

Dezert na spôsob "cheesecake" s jemnou kávovo-čokoládovou plnkou.

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Korpus

sušienky maslové 300 g  maslo 160 g

Sušienky najemno rozdrvíme valčekom na cesto, alebo posekáme v elektrickom sekáčiku. Maslo rozpustíme a zalejeme ním podrvené sušienky. Vypracujeme cesto ktoré nie je úplne kompaktné.

Korpus

2. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a poriadne ho utlačíme.

3. Plnka

čokoláda na varenie 55% 170 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladiť (nesmie stuhnúť, ani byť príliš horúca).

Plnka

4. 

syr Bambino 250 g  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 ml  vajce slepačie 3 ks  cukor práškový 100 g  káva čierna instantná 3 ČL

Do hlbšej misky vložíme krémový syr, tvaroh, smotanu, pridáme vajcia, cukor, kávu a rozpustenú čokoládu.

5. 

Zmes vyšľaháme do peny.

6. 

Čokoládovú plnku vylejeme do tortovej formy na sušienkový korpus.

7. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút.

8. 

Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

9. 

cukor vanilkový  cukor práškový

Vychladnutý múčnik vložíme najmenej na štyri hodiny do chladničky, potom ho jemne ozdobíme cukrom, uvoľníme nožom okraje formy a formu odstránime. Môžeme servírovať.

10. Tip na zdobenie

Vystrihneme si kruh z papiera (servítky) o priemere tortovej formy, preložíme ho na štvrtiny a vzniknutý roh odstrihneme do oblúka. Vznikne nám otvor v tvare kolieska.

Tip na zdobenie

11. 

Potom kruh preložený na štvrtiny ešte raz preložíme a vystrihneme polovály, po rozložení vznikne šablóna kvetu.

12. 

Šablónu položíme na tortu a vzniknuté otvory posypeme vanilkovým (práškovým) cukrom.

13. 

Šablónu opatrne odstránime.

14. 

Opäť ju na múčnik položíme tak, aby otvory vychádzali medzi už vytvorené lupienky. Opäť do otvorov nasypeme cukor a šablónu odstránime.

15. 

Týmto spôsobom zdobíme múčnik až tesne pred podávaním. Cukor by sa nám pri predčasnom ozdobení na ňom roztopil.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť