RECEPTY

Kávovo-syrový zákusok

Kávovo-syrový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Dezert na spôsob "cheesecake" s jemnou kávovo-čokoládovou plnkou.

recept,fotorecept,čokoláda na varenie 55%,syr Bambino,tvaroh jemný odtučnený 0,5%,káva čierna instantná,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový-
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový-
káva čierna instantná3čajové lyžičky
maslo160gramov
smotana kyslá (14-18% tuku)400mililitrov
sušienky maslové300gramov
syr Bambino250gramov
tvaroh jemný odtučnený 0,5%250gramov
vajce slepačie3kusy
čokoláda na varenie 55%170gramov

 

Recept

1. Korpus

sušienky maslové 300 gramov  maslo 160 gramov

Sušienky najemno rozdrvíme valčekom na cesto, alebo posekáme v elektrickom sekáčiku. Maslo rozpustíme a zalejeme ním podrvené sušienky. Vypracujeme cesto ktoré nie je úplne kompaktné.

Sušienky najemno rozdrvíme valčekom na cesto,...

2. 

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy a poriadne ho utlačíme.

Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno...

3. Plnka

čokoláda na varenie 55% 170 gramov

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladiť (nesmie stuhnúť, ani byť príliš horúca).

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a...

4. 

syr Bambino 250 gramov  tvaroh jemný odtučnený 0,5% 250 gramov  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  cukor práškový 100 gramov  káva čierna instantná 3 čajové lyžičky

Do hlbšej misky vložíme krémový syr, tvaroh, smotanu, pridáme vajcia, cukor, kávu a rozpustenú čokoládu.

Do hlbšej misky vložíme krémový syr, tvaroh,...

5. 

Zmes vyšľaháme do peny.

Zmes vyšľaháme do peny....

6. 

Čokoládovú plnku vylejeme do tortovej formy na sušienkový korpus.

Čokoládovú plnku vylejeme do tortovej formy na...

7. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 160-170°C 60 minút.

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme...

8. 

Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme 2 hodiny koláč v rúre na zbytkovom teple dopekať a chladnúť. Za ten čas nám takmer úplne stuhne.

Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru...

9. 

cukor vanilkový  cukor práškový

Vychladnutý múčnik vložíme najmenej na štyri hodiny do chladničky, potom ho jemne ozdobíme cukrom, uvoľníme nožom okraje formy a formu odstránime. Môžeme servírovať.

Vychladnutý múčnik vložíme najmenej na štyri...

10. Tip na zdobenie

Vystrihneme si kruh z papiera (servítky) o priemere tortovej formy, preložíme ho na štvrtiny a vzniknutý roh odstrihneme do oblúka. Vznikne nám otvor v tvare kolieska.

Vystrihneme si kruh z papiera (servítky) o...

11. 

Potom kruh preložený na štvrtiny ešte raz preložíme a vystrihneme polovály, po rozložení vznikne šablóna kvetu.

Potom kruh preložený na štvrtiny ešte raz...

12. 

Šablónu položíme na tortu a vzniknuté otvory posypeme vanilkovým (práškovým) cukrom.

Šablónu položíme na tortu a vzniknuté otvory...

13. 

Šablónu opatrne odstránime.

Šablónu opatrne odstránime....

14. 

Opäť ju na múčnik položíme tak, aby otvory vychádzali medzi už vytvorené lupienky. Opäť do otvorov nasypeme cukor a šablónu odstránime.

Opäť ju na múčnik položíme tak, aby otvory...

15. 

Týmto spôsobom zdobíme múčnik až tesne pred podávaním. Cukor by sa nám pri predčasnom ozdobení na ňom roztopil.

Týmto spôsobom zdobíme múčnik až tesne pred...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť