svetvomne.sk

Čokoládový zákusok s kokosovým mascarpone krémom

    

Jemný mascarpone krém s kokosom na nadýchanom čokoládovom korpuse. Skutočne jemná maškrta.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
cukor kryštálový130gramov
cukor práškový3polievkové lyžice
mascarpone500gramov
maslo150gramov
múka hladká40gramov
smotana kokosová200mililitrov
vajce slepačie5kusov
čokoláda-
čokoláda na varenie 55%350gramov

1. 

čokoláda na varenie 55% 350 gramov  maslo 150 gramov

Čokoládu rozlámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli.

2. 

cukor kryštálový 130 gramov

Do roztopenej čokolády pridáme cukor, premiešame.

3. 

vajce slepačie 5 kusov

Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh.

4. 

múka hladká 40 gramov

Žĺtka pridáme k čokoláde. Do zmesi pridáme múku. Nakoniec jemne zapracujeme vyšľahaný sneh.

5. 

Čokoládové cesto nalejeme do formy s priemerom 28 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme na 150°C 40 minút.

6. 

Upečený korpus necháme vychladnúť.

7. 

mascarpone 500 gramov  cukor práškový 3 polievkové lyžice  smotana kokosová 200 mililitrov

Kokosovú smotanu vymiešame s cukrom. Do kokosového základu pridáme mascarpone. Všetko spolu vymiešame do jemného krému.

8. 

čokoláda

Krém rovnomerne rozotrieme po korpuse, posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pár hodín do chladu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť