RECEPTY

Krémové rezy s mascarpone

Krémové rezy s mascarpone

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.

recept,fotorecept,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

40

Hmotnosť porcie

53 g

Energia porcie

160 kcal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

8

483

polievkových lyžíc

kcal

cukor práškový

100

388

gramov

kcal

cukor práškový

2

78

polievkové lyžice

kcal

cukor vanilkový

20

73

gramov

kcal

kakao - prášok

2

62

polievkové lyžice

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

8

čajové lyžičky

kcal

mascarpone

250

968

gramov

kcal

maslo

250

1835

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

½

240

litra

kcal

múka polohrubá

8

428

polievkových lyžíc

kcal

olej slnečnicový

2

270

polievkové lyžice

kcal

puding vanilkový - prášok

40

142

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

250

778

mililitrov

kcal

vajce slepačie

7

616

kusov

kcal

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 7 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  múka polohrubá 8 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.

Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom,...

2. 

Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený...

3. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.

Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený...

4. Príprava pudingového krému

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 10 gramov

Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme...

5. 

maslo 250 gramov  cukor práškový 100 gramov

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.

Vychladnutý puding postupne primiešame k...

6. Príprava šľahačkového krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  mascarpone 250 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.

Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom...

7. Plnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.

Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a...

8. 

Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.

Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť