Krémové rezy s mascarpone
Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.
recept,fotorecept,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 8 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
múka polohrubá | 8 | polievkových lyžíc | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
vajce slepačie | 7 | kusov |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 7 kusov • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • múka polohrubá 8 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.
2.
Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.
3.
Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.
4. Príprava pudingového krému
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor vanilkový 10 gramov
Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
5.
maslo 250 gramov • cukor práškový 100 gramov
Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.
6. Príprava šľahačkového krému
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mascarpone 250 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.
7. Plnenie a zdobenie
Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.
8.
Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.
Dobrú chuť!