RECEPTY

Krémové rezy s mascarpone

Krémové rezy s mascarpone

Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.

recept,fotorecept,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor práškový100gramov
cukor práškový2polievkové lyžice
cukor vanilkový20gramov
kakao - prášok2polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mascarpone250gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%½litra
múka polohrubá8polievkových lyžíc
olej slnečnicový2polievkové lyžice
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
vajce slepačie7kusov

 

Recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 7 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice  múka polohrubá 8 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  kakao - prášok 2 polievkové lyžice

Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.

2. 

Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

3. 

Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.

4. Príprava pudingového krému

mlieko polotučné 1,5% ½ litra  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor vanilkový 10 gramov

Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

5. 

maslo 250 gramov  cukor práškový 100 gramov

Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.

6. Príprava šľahačkového krému

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  mascarpone 250 gramov  cukor vanilkový 10 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.

7. Plnenie a zdobenie

Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.

8. 

Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť