Krémové rezy s mascarpone

Výborný zákusok s vanilkovým krémom a šľahačkou s mascarpone.
recept,fotorecept,maslo,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
40
Hmotnosť porcie
53 g
Energia porcie
160 kcal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 8 483 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor práškový | 2 78 | polievkové lyžice kcal | |
cukor vanilkový | 20 73 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 2 62 | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ 240 | litra kcal | |
múka polohrubá | 8 428 | polievkových lyžíc kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 7 616 | kusov kcal |
Recept
1. Príprava cesta
vajce slepačie 7 kusov • cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • múka polohrubá 8 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • kakao - prášok 2 polievkové lyžice
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao.

2.
Vylejeme striedavo na vymastený a pomúčený plech tak, aby sa vytvorilo mramorovanie.

3.
Pečieme pri 180-200 °C asi 10 minút. Upečený plát vyklopíme a necháme vychladnúť.

4. Príprava pudingového krému
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor vanilkový 10 gramov
Do misky odlejeme trochu mlieka (zvyšné dáme variť), rozmiešame v ňom puding a vanilkový cukor. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.

5.
maslo 250 gramov • cukor práškový 100 gramov
Vychladnutý puding postupne primiešame k zmäknutému maslu, pridáme cukor podľa chuti a vyšľaháme hladký krém.

6. Príprava šľahačkového krému
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • mascarpone 250 gramov • cukor vanilkový 10 gramov • cukor práškový 2 polievkové lyžice
Smotanu vyšľaháme elektrickým šľahačom dotuha. Mascarpone vymiešame s cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku.

7. Plnenie a zdobenie
Na vychladnutý plát nanesieme pudingový krém a zarovnáme. Zákusok nakrájame na kocky.

8.
Na pudingový krém cukrárskym vreckom ozdobne nastriekame šľahačkový krém, podľa vlastnej fantázie. Zákusok necháme v chlade stuhnúť.

Dobrú chuť!