RECEPTY

Zasnežený piškótový zákusok

Zasnežený piškótový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jemný zákusok z kokosovo piškótového cesta, kakaového krému, piškót, dozdobený smotanovým krémom.

recept,fotorecept,piškóty,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

30

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový6polievkových lyžíc
cukor práškový8polievkových lyžíc
cukor vanilkový25gramov
kakao - prášok3polievkové lyžice
kokos strúhaný6polievkových lyžíc
kypriaci prášok do pečiva15gramov
lekvár jahodový200gramov
maslo250gramov
mlieko polotučné 1,5%600mililitrov
múka hladká5polievkových lyžíc
piškóty-
puding vanilkový - prášok40gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)400mililitrov
vajce slepačie6kusov

 

Recept

1. 

vajce slepačie 6 kusov  cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc  cukor vanilkový 10 gramov  kokos strúhaný 6 polievkových lyžíc  múka hladká 5 polievkových lyžíc  kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  lekvár jahodový 200 gramov

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame kokos, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu pri teplote 180-200 °C, asi 10 min. Upečený plát potrieme lekvárom.

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme...

2. 

piškóty  mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  cukor vanilkový 5 gramov

Piškóty namáčame v prevarenom mlieku s vanilkovým cukrom a poukladáme ich a potretý plát.

Piškóty namáčame v prevarenom mlieku s...

3. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  maslo 250 gramov  cukor práškový 8 polievkových lyžíc  kakao - prášok 3 polievkové lyžice

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a vyšľaháme hladký krém. Krém rovnomerne natrieme na piškóty.

Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme...

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a rozotrieme ju na povrch zákusku. Vidličkou urobíme ozdobné ryhovanie a dáme zachladiť. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť