Tvarohový dezert Míša rezy
Jemný, krémový dezert, ktorý svoj názov získal vďaka porovnaniu fantastickej chuti s populárnym Míša nanukom. Ponúkame recept, v našej kuchyni preverený, ktorý stojí za vyskúšanie.
recept,fotorecept,cukor práškový,maslo,tvaroh jemný mäkký,čokoláda na varenie 55%,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ¼ | čajovej lyžičky | |
kakao - prášok | 10 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 325 | gramov | |
múka polohrubá | 75 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
olej slnečnicový | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 1 | čajová lyžička | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
čokoláda na varenie 55% | 150 | gramov |
Recept
4.
múka polohrubá 75 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky
V múke rozmiešame sódu bikarbónu ( alebo kypriaci prášok) a postupne vmiešame do cesta.
5.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
6.
Formu na pečenie (priemer 28 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto.
7.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
8.
maslo 250 gramov • cukor práškový 125 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
10.
...a vyšľaháme.
11.
Tvarohovú plnku navrstvíme na vychladený korpus a vyhladíme. Dáme do chladničky na 2 hodiny tuhnúť.
12.
maslo 75 gramov • čokoláda na varenie 55% 150 gramov • olej slnečnicový 1 čajová lyžička
Maslo rozpustíme s čokoládou v parnom kúpeli. Vmiešame olej.
13.
Čokoládovú polevu nalejeme na zákusok. Poleva sa krásne leje, netreba ju rozotierať, stačí ľahko ponakláňať formu. Necháme stuhnúť v chlade ďalšie 2 hodiny.
14.
Po celkových štyroch hodinách chladnutia je možné dezert krájať a servírovať, avšak odporúčame jeho chladnutie po dobu 24 hodín.
Dobrú chuť!