Tvarohový krémeš
Rýchly jednoduchý zákusok.
recept,fotorecept,cesto lístkové,tvaroh jemný mäkký,vaječný žĺtok,vaječný bielok,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 300 | gramov | |
cukor práškový | 120 | ||
cukor práškový | 180 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | ½ | litra | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
1.
cesto lístkové 300 gramov
Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do plechu tak, aby pokrylo aj bočné strany.
2.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • mlieko plnotučné 3,5% ½ litra • cukor vanilkový 20 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • cukor práškový 120 • vaječný žĺtok 5 kusov
Tvaroh vymiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, pudingom, práškovým cukrom a žĺtkami na tekutú zmes.
3.
Zmes vylejeme na cesto a v rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne.
4.
vaječný bielok 5 kusov • cukor práškový 180 gramov
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme do nich cukor.
5.
Cukrovú penu vylejeme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme.
6.
Zákusok vložíme opäť do rúry a 5 - 10 minút dopečieme. Bielková pena musí jemne zhnednúť. Vychladený rozkrájame na väčšie štvorce. Pri krájaní je dobré máčať si nôž pri každom reze do studenej vody, nebude sa lepiť. Zákusok je najchutnejší ak ho pred podávaním uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Dobrú chuť!