RECEPTY

Tvarohový krémeš

Tvarohový krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Rýchly jednoduchý zákusok.

recept,fotorecept,cesto lístkové,tvaroh jemný mäkký,vaječný žĺtok,vaječný bielok,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové300gramov
cukor práškový120
cukor práškový180gramov
cukor vanilkový20gramov
mlieko plnotučné 3,5%½litra
puding vanilkový - prášok40gramov
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 300 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do plechu tak, aby pokrylo aj bočné strany.

Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do...

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  cukor vanilkový 20 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor práškový 120  vaječný žĺtok 5 kusov

Tvaroh vymiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, pudingom, práškovým cukrom a žĺtkami na tekutú zmes.

Tvaroh vymiešame s mliekom, vanilkovým cukrom,...

3. 

Zmes vylejeme na cesto a v rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne.

Zmes vylejeme na cesto a v rozohriatej rúre na...

4. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 180 gramov

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme do nich cukor.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme do...

5. 

Cukrovú penu vylejeme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme.

Cukrovú penu vylejeme na upečený koláč a...

6. 

Zákusok vložíme opäť do rúry a 5 - 10 minút dopečieme. Bielková pena musí jemne zhnednúť. Vychladený rozkrájame na väčšie štvorce. Pri krájaní je dobré máčať si nôž pri každom reze do studenej vody, nebude sa lepiť. Zákusok je najchutnejší ak ho pred podávaním uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Zákusok vložíme opäť do rúry a 5 - 10 minút...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť