svetvomne.sk

Tvarohový krémeš

    

Rýchly jednoduchý zákusok.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 300 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do plechu tak, aby pokrylo aj bočné strany.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  mlieko plnotučné 3,5% ½ litra  cukor vanilkový 20 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov  cukor práškový 120  vaječný žĺtok 5 kusov

Tvaroh vymiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, pudingom, práškovým cukrom a žĺtkami na tekutú zmes.

3. 

Zmes vylejeme na cesto a v rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne.

4. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 180 gramov

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme do nich cukor.

5. 

Cukrovú penu vylejeme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme.

6. 

Zákusok vložíme opäť do rúry a 5 - 10 minút dopečieme. Bielková pena musí jemne zhnednúť. Vychladený rozkrájame na väčšie štvorce. Pri krájaní je dobré máčať si nôž pri každom reze do studenej vody, nebude sa lepiť. Zákusok je najchutnejší ak ho pred podávaním uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť