svetvomne.sk

Gaštanový krémešový rez

Jednoduchý zákusok plný gaštanovej chuti.

 

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 500 g  múka hladká

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na rozmer asi 38x48 cm.

2. 

Cesto vložíme do plechu tak, aby pokrývalo celé okraje. Prebytočné cesto na rohoch odrežeme.

3. 

gaštanové pyré mrazené 500 g  vajce slepačie 5 ks

Do hlbokej misy dáme vajcia a pridáme rozmrazené gaštanové pyré.

4. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  puding vanilkový - prášok 120 g  cukor kryštálový 120 g

Pridáme tvaroh, prisypeme pudingový prášok a cukor.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 600 ml

Prilejeme mlieko a ponorným mixérom do hladka vymixujeme.

6. 

Nalejeme na cesto.

7. 

V rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne. Necháme vychladnúť.

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 ml  stužovač šľahačky 24 g

Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rovnomerne ju natrieme na zákusok. Vložíme do chladničky na 2 hodiny.

9. 

Pred podávaním krájame na väčšie či menšie trojuholníky podľa chuti. Počet porcií je závislý od veľkosti nakrájaných trojuholníkov.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť