RECEPTY

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)

recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové800gramov
cukor kryštálový150gramov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
cukor práškový4polievkové lyžice
jablká1200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)1000mililitrov
stužovač šľahačky4balíčky
voda200mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička
želatina plátková10gramov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 800 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.

2. 

jablká 1200 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.

3. 

voda 100 mililitrov

Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka približne 25 minút.

4. 

voda 100 mililitrov  želatina plátková 10 gramov

Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.

5. 

Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

6. 

Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov  stužovač šľahačky 4 balíčky  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

8. 

Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.

9. 

Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies