RECEPTY

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)

recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky,Sezónne recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové800gramov
cukor kryštálový150gramov
cukor kryštálový2čajové lyžičky
cukor práškový4polievkové lyžice
jablká1200gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)1000mililitrov
stužovač šľahačky4balíčky
voda200mililitrov
škorica mletá1čajová lyžička
želatina plátková10gramov

 

Recept

1. 

cesto lístkové 800 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.

2. 

jablká 1200 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.

3. 

voda 100 mililitrov

Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka približne 25 minút.

4. 

voda 100 mililitrov  želatina plátková 10 gramov

Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.

5. 

Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

6. 

Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov  stužovač šľahačky 4 balíčky  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

8. 

Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.

9. 

Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies