Jablkový krémeš

Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)
recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
| cesto lístkové | 800 3200  | gramov kcal  | |
| cukor kryštálový | 150 603  | gramov kcal  | |
| cukor kryštálový | 2 41  | čajové lyžičky kcal  | |
| cukor práškový | 4 156  | polievkové lyžice kcal  | |
| jablká | 1200 732  | gramov kcal  | |
| smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 1000 3110  | mililitrov kcal  | |
| stužovač šľahačky | 4 ??  | balíčky kcal  | |
| voda | 200 0  | mililitrov kcal  | |
| škorica mletá | 1 13  | čajová lyžička kcal  | |
| želatina plátková | 10 36  | gramov kcal  | 
Recept
1.
cesto lístkové 800 gramov • cukor kryštálový 2 čajové lyžičky
Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.

2.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.


4.
voda 100 mililitrov • želatina plátková 10 gramov
Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.

5.
Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

6.
Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.

7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov • stužovač šľahačky 4 balíčky • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

8.
Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.

9.
Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!
























