Jablkový krémeš
![Jablkový krémeš](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001748/img_sk_4x3/jablkovy-kremes_00180.jpg)
Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)
recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 800 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
jablká | 1200 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 1000 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 4 | balíčky | |
voda | 200 | mililitrov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
želatina plátková | 10 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 800 gramov • cukor kryštálový 2 čajové lyžičky
Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9323.jpg)
2.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9332.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9334.jpg)
4.
voda 100 mililitrov • želatina plátková 10 gramov
Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9335.jpg)
5.
Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9337.jpg)
6.
Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9339.jpg)
7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov • stužovač šľahačky 4 balíčky • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9341.jpg)
8.
Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9344.jpg)
9.
Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9345.jpg)
Dobrú chuť!