svetvomne.sk

Jablkový krémeš

Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesto lístkové800gramov
Cukor kryštálový150gramov
Cukor kryštálový2čajové lyžičky
Cukor práškový4polievkové lyžice
Jablká1200gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)1000mililitrov
Stužovač šľahačky4balíčky
Voda200mililitrov
Škorica mletá1čajová lyžička
Želatina plátková10gramov

1. 

cesto lístkové 800 g  cukor kryštálový 2 ČL

Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.

2. 

jablká 1200 g  cukor kryštálový 150 g  škorica mletá 1 ČL

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.

3. 

voda 100 ml

Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka približne 25 minút.

4. 

voda 100 ml  želatina plátková 10 g

Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.

5. 

Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

6. 

Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 ml  stužovač šľahačky 4 bal  cukor práškový 4 PL

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

8. 

Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.

9. 

Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť