RECEPTY

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)

recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

800

3200

gramov

kcal

cukor kryštálový

150

603

gramov

kcal

cukor kryštálový

2

41

čajové lyžičky

kcal

cukor práškový

4

156

polievkové lyžice

kcal

jablká

1200

732

gramov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

1000

3110

mililitrov

kcal

stužovač šľahačky

4

??

balíčky

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

škorica mletá

1

13

čajová lyžička

kcal

želatina plátková

10

36

gramov

kcal

 

Recept

1. 

cesto lístkové 800 gramov  cukor kryštálový 2 čajové lyžičky

Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.

Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a...

2. 

jablká 1200 gramov  cukor kryštálový 150 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.

Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme...

3. 

voda 100 mililitrov

Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka približne 25 minút.

Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka...

4. 

voda 100 mililitrov  želatina plátková 10 gramov

Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.

Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v...

5. 

Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame....

6. 

Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.

Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú...

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov  stužovač šľahačky 4 balíčky  cukor práškový 4 polievkové lyžice

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.

Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku,...

8. 

Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.

Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú...

9. 

Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.

Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť