Snehové malinové rezy
Krémové jemné rezy s obľúbenými malinami, skutočne luxusná chuť :) Oplatí sa vyskúšať.
recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),maliny mrazené,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 20 | gramov | |
cukor práškový | 220 | gramov | |
džem malinový | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maliny mrazené | 500 | gramov | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 60 | gramov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
vaječný bielok | 10 | kusov | |
vanilkový struk | 1 | kus |
Recept
1.
vaječný bielok 10 kusov • cukor práškový 120 gramov
Vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh a vmiešame cukor.
2.
múka polohrubá 150 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
Pečieme 20 min. pri teplote 180°C.
5.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • múka hladká 60 gramov • cukor kryštálový 20 gramov
Z mlieka, múky a cukru uvaríme hustú kašu.
7.
vanilkový struk 1 kus
Vanilkový struk prekrojíme pozdĺžne a nožom stiahneme z neho vanilkové zrnká, vmiešame do kaše. Kašu necháme vychladnúť...
8.
...a primiešame ju k maslu.
10.
Navrstvíme a uhladíme vanilkovú plnku. Necháme dobre stuhnúť v chlade.
12.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov
Smotanu vyšľaháme a nanesieme ako poslednú vrstvu zákusku. Vložíme asi na hodinu do chladničky a môžeme podávať.
14.
Zákusok nakrájame a ozdobíme malinovou dreňou.
Dobrú chuť!