RECEPTY

Anjelský zákusok s čokoládovým likérom

Anjelský zákusok s čokoládovým likérom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Krémový zákusok anjelskej chuti :)

recept,fotorecept,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Čokoládový likér,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový50gramov
cukor práškový140gramov
kakao - prášok20gramov
kakao instantné (Granko)-
kypriaci prášok do pečiva5gramov
maslo150gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%700mililitrov
múka polohrubá60gramov
múka polohrubá-
puding čokoládový - prášok100gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
stužovač šľahačky16gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda25mililitrov
Čokoládový likér recept100mililitrov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 60 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

2. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

voda 25 mililitrov

Do žĺtkov primiešame trochu vody,...

Do žĺtkov primiešame trochu vody,......

4. 

múka polohrubá 60 gramov  kypriaci prášok do pečiva 5 gramov

...múku zmiešanú s kypriacim práškom...

...múku zmiešanú s kypriacim práškom......

5. 

...a zľahka primiešame sneh z bielkov.

...a zľahka primiešame sneh z bielkov....

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme na plech (22,5x32,5 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

Cesto vylejeme na plech (22,5x32,5 cm) vymastený...

7. 

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 12 min. pri teplote 180°C....

8. 

mlieko polotučné 1,5% 700 mililitrov  cukor kryštálový 50 gramov  puding čokoládový - prášok 100 gramov  kakao - prášok 20 gramov

Polovicu mlieka privedieme do varu s cukrom. V druhej polovici rozmiešame pudingový prášok s kakaom a vlejeme do mlieka. Uvaríme hustý puding a vychladíme v studenej vode na izbovú teplotu.

Polovicu mlieka privedieme do varu s cukrom. V...

9. 

maslo 150 gramov  cukor práškový 80 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Maslo vymiešame s cukrom....

10. 

Vymiešané maslo zmiešame s pudingom.

Vymiešané maslo zmiešame s pudingom....

11. 

Korpus prevrátime a husto popicháme špajdľou.

Korpus prevrátime a husto popicháme špajdľou....

12. 

Čokoládový likér recept 100 mililitrov

Na korpus nalejeme likér.

Na korpus nalejeme likér....

13. 

Po vsiaknutí likéru nanesieme a rozotrieme pudingový krém. Necháme v chlade, zakrytý, stuhnúť (2-3 hodiny).

Po vsiaknutí likéru nanesieme a rozotrieme...

14. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 16 gramov

Smotanu vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne rozotrieme na krém.

Smotanu vyšľaháme so stužovačom a rovnomerne...

15. 

kakao instantné (Granko)

Posypeme kakaom, skrojíme (alebo aj nie) okraje...

Posypeme kakaom, skrojíme (alebo aj nie)...

16. 

...a nakrájame na ľubovoľné tvary - veľké, či malé kocky, obdĺžniky...

...a nakrájame na ľubovoľné tvary - veľké,...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť