svetvomne.sk

Makový krémeš

Úžasný krémeš s makom. Jeho jednoduchá príprava je zárukou, že sa každému kuchtíkovi podarí a ohúri aj najväčších "makoholikov" :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

cesto lístkové 275 g

Rolované lístkové cesto (40x24 cm) rozvinieme na papieri. Položíme aj s papierom na plech a popicháme vidličkou.

2. 

Pečieme 20 min. pri teplote 200°C.

3. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 ml  cukor kryštálový 100 g  mak mletý 100 g

V mlieku rozmiešame cukor a mak a 10 minút povaríme.

4. 

mlieko plnotučné 3,5% 100 ml  puding vanilkový - prášok 74 g

V mlieku rozmiešame pudingový prášok...

5. 

...a vlejeme do mlieka s makom. Uvaríme do zhustnutia a vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

6. 

maslo 120 g  cukor vanilkový 20 g

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

7. 

Vmiešame vychladený makový puding.

8. 

Lístkové cesto prekrojíme po šírke na polovicu. Na jednu polovicu nanesieme makovú plnku.

9. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 ml  stužovač šľahačky 2 bal

Zo smotany vyšľaháme pevnú šľahačku.

10. 

Rozotrieme na makový krém a necháme tuhnúť v chladničke 24 hodín.

11. 

čokoláda

Na druhú polovicu cesta nastriekame čokoládu. Po stuhnutí pokrájame na kocky.

12. 

Pred podávaním nakrájame krémeš z chladničky na také isté kocky, ako sme si pripravili cesto s čokoládou.

13. 

Na každú kocku položíme čokoládový vrchnáčik :) a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť