svetvomne.sk

Opité želatínové rezy

    

Málo cesta, želatína, veľa ovocia a ešte viac šľahačky.

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Príprava cesta

múka hladká 300 gramov  cukor práškový 80 gramov  vajce slepačie 1 kus  maslo 130 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

Múku vymiešame s cukrom, vajcom, maslom a práškom do pečiva.

Príprava cesta

2. 

maslo  múka hladká

Vypracujeme cesto, polovicu cesta vyvaľkáme, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 15 minút na 180 °C.

3. Pečieme

Tým istým spôsobom upečieme druhú polovicu cesta.

Pečieme

4. Želatínová plnka

želé tortové číre - prášok 75 gramov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 300 mililitrov  víno červené suché 150 mililitrov

Želé v prášku zmiešame s cukrom, vodou a červeným vínom. Privedieme do varu.

Želatínová plnka

5. Nakrájame ovocie

ovocie rôzne 700 gramov

Na menšie kúsky nakrájané ovocie dáme do misky. Tretinu ovocia odložíme bokom na záverečné zdobenie.

Nakrájame ovocie

6. Želatínu spojíme s ovocím

Ovocie v miske zalejeme horúcou želatínovou zmesou. Za občasného premiešania necháme vychladnúť. Misku uložíme do chladničky, želé nám pomaly (občasným premiešaním) stuhne.

Želatínu spojíme s ovocím

7. Želatínu nanesieme na korpus

Stuhnuté želé opatrne nanesieme na korpus. Prikryjeme druhým korpusom.

Želatínu nanesieme na korpus

8. Zakryjeme šľahačkou

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov  likér karamelový 2 polievkové lyžice

Smotanu vyšľaháme spolu s pridaním stužovača do tuha. Do šľahačky pridáme karamelový likér. Nanesieme ju na horný korpus. Posypeme zvyšnými kúskami ovocia.

Zakryjeme šľahačkou

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť