RECEPTY

Tofu cheesecake

Tofu cheesecake

Tradičný dezert netradične - z tofu "syra". Zaručene všetkým zachutí a tofu v ňom nikto nepozná.

recept,fotorecept,sušienky maslové,tofu biele,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava-
cukor kryštálový25gramov
cukor trstinový30gramov
jedlá želatina12gramov
kompót čerešňový700mililitrov
maslo175gramov
med100gramov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
sušienky maslové300gramov
tofu biele540gramov
škrob kukuričný40gramov

 

Recept

1. 

sušienky maslové 300 gramov  maslo 175 gramov  cukor trstinový 30 gramov

Sušienky najemno pomelieme v kuchynskom elektrickom sekáčiku, prípadne ich rozdrvíme kuchynským valčekom. Maslo rozpustíme a vychladené ho prilejeme k sušienkam. Pridáme trochu cukru. Ak sú sušienky priveľmi sladké cukor pridávať nemusíme, avšak cukor spraví korpusu po upečení jemne karamelovú chuť.

2. 

Rukami vypracujeme cesto, ktoré bude čiastočne drobivé. Sušienkové cesto rovnomerne rozložíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie...

3. 

... a poriadne ho utlačíme. Korpus vložíme na 15 minút do chladničky.

4. 

tofu biele 540 gramov  citrónová šťava  med 100 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  škrob kukuričný 40 gramov

Do misy rozdrobíme tofu, pridáme citrónovú šťavu, med, mlieko a kukuričný škrob.

5. 

Najemno vymixujeme ponorným mixérom.

6. 

Korpus vyberieme z chladničky a polotekutú zmes nalejeme na cesto. Rovnomerne rozotrieme.

7. 

Rúru na pečenie predhrejeme a naspodok vložíme hlboký plech naplnený vodou. Koláč umiestnime na mriežku nad plech. V tomto vodnom kúpeli dezert pečieme pri teplote 180°C 40 minút. Po upečení koláč z rúry nevyberáme. Rúru vypneme, pootvoríme a necháme pol hodinu koláč v rúre chladnúť. Potom ho vyberieme a necháme úplne vychladnúť,

8. 

kompót čerešňový 700 mililitrov

Kompótovú šťavu o objeme 250 ml nalejeme do hrnčeka. Zopár čerešní z kompótu necháme v celku, ostatné odkôstkujeme a rozpolíme.

9. 

Čerešne poukladáme na koláč.

10. 

jedlá želatina 12 gramov  cukor kryštálový 25 gramov

Do kompótovej šťavy pridáme cukor a želatínu. Uvaríme podľa návodu na vrecúšku od želatíny.

11. 

Želatínu nanesieme na čerešne a necháme stuhnúť v chladničke.

12. 

Dezert ozdobíme celými čerešňami a lístočkami stévie alebo mäty,...

13. 

...pokrájame a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies