Jablkovo-mandľové nepečené rezy

Jednoduchý zákusok z obľúbených sušienok, plný chutnej a ľahkej jablkovo-mandľovej plnky, navrchu ozdobený milovanou šľahačkou :)
recept,fotorecept,jablká,mandle mleté,sušienky maslové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Nepečené › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Nepečené zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 20 5 | mililitrov kcal | |
cukor kryštálový | 160 644 | gramov kcal | |
jablká | 1.5 915 | kilogramu kcal | |
mandle | 20 116 | gramov kcal | |
mandle mleté | 80 461 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 74 263 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 600 1866 | mililitrov kcal | |
sušienky maslové | 460 2254 | gramov kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
škorica mletá | 1 13 | čajová lyžička kcal |
Recept

2.
voda 100 mililitrov • cukor kryštálový 160 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Vložíme do hlbokého hrnca, prilejeme vodu, prisypeme cukor a škoricu. Premiešame a podusíme, asi 10 minút.



5.
...pripravený puding a uvaríme do zhustnutia.


7.
sušienky maslové 460 gramov • mlieko polotučné 1,5%
Na plech uložíme rýchlo namočené sušienky v mlieku (máčame len prvú vrstvu sušienok). Náš zákusok má tri vrstvy sušienok a tri vrstvy jablkovej plnky. Sušienky však môžete uložiť aj na iný rozmer, či na šírku, dĺžku i výšku a podľa toho vrstviť plnku. Na sušienky natrieme tretinu teplej plnky...

8.
...a opäť ukladáme sušienky. Pokračujeme druhou tretinou plnky, sušienkami a poslednou tretinou plnky. Necháme vychladnúť.

9.
mandle 20 gramov
Mandle zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť, scedíme a ošúpeme. Rozlúpneme ich na polovice.

10.
Krátko opražíme na suchej panvici.

11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov
Zo smotany ušľaháme hustú šľahačku, prípadne s použitím stužovača do šľahačky.

12.
Šľahačku natrieme a zarovnáme na zákusok. Ozdobíme opraženými mandľami a mandľami mletými. Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade. Porcie môžeme pokrájať približne podľa veľkosti použitých sušienok. Tie sa však dostatočne premáčajú a krájanie na ľubovoľne veľké porcie je preto tiež možné.

Dobrú chuť!