Jablkovo-mandľové nepečené rezy
Jednoduchý zákusok z obľúbených sušienok, plný chutnej a ľahkej jablkovo-mandľovej plnky, navrchu ozdobený milovanou šľahačkou :)
recept,fotorecept,jablká,mandle mleté,sušienky maslové,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené,Sezónne recepty
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Nepečené › Sezónne recepty › Nepečené zákusky › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 20 | mililitrov | |
cukor kryštálový | 160 | gramov | |
jablká | 1.5 | kilogramu | |
mandle | 20 | gramov | |
mandle mleté | 80 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 600 | mililitrov | |
sušienky maslové | 460 | gramov | |
voda | 500 | mililitrov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička |
Recept
2.
voda 100 mililitrov • cukor kryštálový 160 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Vložíme do hlbokého hrnca, prilejeme vodu, prisypeme cukor a škoricu. Premiešame a podusíme, asi 10 minút.
5.
...pripravený puding a uvaríme do zhustnutia.
7.
sušienky maslové 460 gramov • mlieko polotučné 1,5%
Na plech uložíme rýchlo namočené sušienky v mlieku (máčame len prvú vrstvu sušienok). Náš zákusok má tri vrstvy sušienok a tri vrstvy jablkovej plnky. Sušienky však môžete uložiť aj na iný rozmer, či na šírku, dĺžku i výšku a podľa toho vrstviť plnku. Na sušienky natrieme tretinu teplej plnky...
8.
...a opäť ukladáme sušienky. Pokračujeme druhou tretinou plnky, sušienkami a poslednou tretinou plnky. Necháme vychladnúť.
9.
mandle 20 gramov
Mandle zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť, scedíme a ošúpeme. Rozlúpneme ich na polovice.
10.
Krátko opražíme na suchej panvici.
11.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 mililitrov
Zo smotany ušľaháme hustú šľahačku, prípadne s použitím stužovača do šľahačky.
12.
Šľahačku natrieme a zarovnáme na zákusok. Ozdobíme opraženými mandľami a mandľami mletými. Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade. Porcie môžeme pokrájať približne podľa veľkosti použitých sušienok. Tie sa však dostatočne premáčajú a krájanie na ľubovoľne veľké porcie je preto tiež možné.
Dobrú chuť!