svetvomne.sk

Jablkovo-mandľové nepečené rezy

     

Jednoduchý zákusok z obľúbených sušienok, plný chutnej a ľahkej jablkovo-mandľovej plnky, navrchu ozdobený milovanou šľahačkou :)

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

jablká 1.5 kg

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame.

2. 

voda 100 ml  cukor kryštálový 160 g  škorica mletá 1 ČL

Vložíme do hlbokého hrnca, prilejeme vodu, prisypeme cukor a škoricu. Premiešame a podusíme, asi 10 minút.

3. 

voda 400 ml  puding vanilkový - prášok 74 g

Vo vode rozmiešame pudingový prášok.

4. 

citrónová šťava 20 ml

K jablkám prilejeme citrónovú šťavu,...

5. 

...pripravený puding a uvaríme do zhustnutia.

6. 

mandle mleté 80 g

Vmiešame mandle. Necháme krátko vychladnúť (nie do studena).

7. 

sušienky maslové 460 g  mlieko polotučné 1,5%

Na plech uložíme rýchlo namočené sušienky v mlieku (máčame len prvú vrstvu sušienok). Náš zákusok má tri vrstvy sušienok a tri vrstvy jablkovej plnky. Sušienky však môžete uložiť aj na iný rozmer, či na šírku, dĺžku i výšku a podľa toho vrstviť plnku. Na sušienky natrieme tretinu teplej plnky...

8. 

...a opäť ukladáme sušienky. Pokračujeme druhou tretinou plnky, sušienkami a poslednou tretinou plnky. Necháme vychladnúť.

9. 

mandle 20 g

Mandle zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť, scedíme a ošúpeme. Rozlúpneme ich na polovice.

10. 

Krátko opražíme na suchej panvici.

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 ml

Zo smotany ušľaháme hustú šľahačku, prípadne s použitím stužovača do šľahačky.

12. 

Šľahačku natrieme a zarovnáme na zákusok. Ozdobíme opraženými mandľami a mandľami mletými. Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade. Porcie môžeme pokrájať približne podľa veľkosti použitých sušienok. Tie sa však dostatočne premáčajú a krájanie na ľubovoľne veľké porcie je preto tiež možné.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť